szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az aktivista október 23-án mart bele a DK önkormányzati képviselőjének mellébe.

A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az október 23-án, a Zeneakadémia előtt történt esettel kapcsolatban, amikor Bede Zsolt, a Vadhajtások munkatársa kitépett egy, a sajtótájékoztatón résztvevő nő kezéből egy plakátot, amely során a nő könnyű sérülést szenvedett, írta a hvg.hu megkeresésére a BRFK.

A rendőrség válaszlevelében leírta, hogy a helyszínre érkező rendőrök meghallgatták a bejelentőket és intézkedés alá vonták a férfit.

Bede Zsolt ma reggel megszólalt az üggyel kapcsolatban.

„Értetlenül állok azon sajtóhírek előtt, melyek súlyos sérülést tulajdonítanak ennek az akciónak. Jogi úton fogok érvényt szerezni a jó hírnevem megsértése miatt minden rémhír terjesztő sajtóorgánummal szemben”

- írta a Vadhajtások oldalon.

Ahogy arról beszámoltunk, a Demokratikus Koalíció flashmobot hirdetett október 23-án este hétre a Zeneakadémia elé, ahol Orbán Viktor beszél éppen. A Mérce tudósítása szerint a DK-sok táblákkal érkeztek a helyszínre, ezeken a „Féltek kijönni az emberek közé”, illetve „Orbán=Borkai" szövegek voltak olvashatók. Miközben ez zajlott, a tömegben feltűnt a korábban műpénisszel provokáló Bede Zsolt is, aki először a 2006-os eseményeket emlegette fel, majd a fent említett módon bántalmazta a párt egyik tagját.

A DK-s önkormányzati képviselőt, Domokos Ágnest elvitte a mentő, Arató Gergely DK-s politikus a hvg.hu-nak azt mondta, Domokos a vállát fájlalta. Varga Gergely DK-s aktivista szerint Bede Domokos mellébe mart bele. A képviselőt a Fiumei útra szállították a mentők, Bedét pedig a rendőrök vitték el. Elértük Domokos Ágnest, aki azt mondta, a kórházi látlelet szerint zúzódásokat szenvedett.

A Demokratikus Koalíció ma azt jelezte, hogy feljelentést tesz a megtámadott képviselő ügyében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.