szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ne ítélkezzenek a nevünkben a megkérdezésünk nélkül, a fejünk fölött, se az egyetem hallgatóiról, se az oktatóiról, se a képzéseinkről" - áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közleményében.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában
A Színház- és Filmművészeti Egyetem  Hallgatói Önkormányzat (HÖK) közleményében hangsúlyozza, hogy "az egyetemi felvételi és az oktatás   mindenfajta ideológiától mentes, az egyetem ideológiai függetlenségét éppen az odajáró hallgatók sokszínűsége biztosítja".
A szervezet hangsúlyozza: tisztségviselőik politikailag, ideológiailag függetlenek.  "A szabad véleménynyilvánítás jogának fenntartása mellett szeretnénk felszólítani a sajtó képviselőit, és a sajtóban ez ügyben felszólaló személyeket, hogy ne ítélkezzenek a nevünkben a megkérdezésünk nélkül, a fejünk fölött, se az Egyetem hallgatóiról, se az oktatóiról, se az Egyetemen folyó képzéseinkről, vagy az ott folytatott tanulmányaink minőségéről." Hozzá teszik: nyilatkozatuk  a vezetőségtől függetlenül született.
A szervezet kijelenti: "elutasítja el a hatalommal való visszaélés minden formáját, történjen az oktatói vagy hallgatói szinten."   Mint írják: "Lehetőséget biztosítunk a hallgatói problémák anonim módon történő bejelentésére, és a beérkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk. Hiszünk az egyetemi közösség erejében, és minden, az egyetemet és annak hallgatóit ért támadást és rágalmat a hallgatók nevében visszautasítunk."

A dramaturgok és a doktoranduszok után, most a Színház- és Filmművészeti Egyetem  Hallgatói Önkormányzata (SZFE-HÖK) utasította vissza az intézményt ért támadásokat. Közleményében hangsúlyozza, hogy "az egyetemi felvételi és az oktatás  mindenfajta ideológiától mentes, az egyetem ideológiai függetlenségét éppen az odajáró hallgatók sokszínűsége biztosítja".

 

A szervezet hangsúlyozza: tisztségviselőik politikailag, ideológiailag függetlenek.  "A szabad véleménynyilvánítás jogának fenntartása mellett szeretnénk felszólítani a sajtó képviselőit, és a sajtóban ez ügyben felszólaló személyeket, hogy ne ítélkezzenek a nevünkben a megkérdezésünk nélkül, a fejünk fölött, se az Egyetem hallgatóiról, se az oktatóiról, se az Egyetemen folyó képzéseinkről, vagy az ott folytatott tanulmányaink minőségéről."

 

Hozzá teszik: nyilatkozatuk  a vezetőségtől függetlenül született. A szervezet kijelenti: "elutasítja el a hatalommal való visszaélés minden formáját, történjen az oktatói vagy hallgatói szinten."   Mint írják: "Lehetőséget biztosítunk a hallgatói problémák anonim módon történő bejelentésére, és a beérkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk. Hiszünk az egyetemi közösség erejében, és minden, az egyetemet és annak hallgatóit ért támadást és rágalmat a hallgatók nevében visszautasítunk."

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szécsi Noémi: Ha író vagyok, felelősséggel tartozom az olvasóimnak

Szécsi Noémi: Ha író vagyok, felelősséggel tartozom az olvasóimnak

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson