szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 1995-ös Wartburg még megvan. De vett egy kis Appenin-részvényt is, a cég Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető.

Vagyonnyilatkozat 2020
Megnőtt a medence? Kifelejtődött egy villa? Besegített a család? - bármennyi is az igazságtartalmuk, sok érdekességet tartogathatnak a politikusok vagyonnyilatkozatai. A bevallások elvileg minden évben alkalmat adnak rá, hogy az állampolgárok - a mi közvetítésünkkel - elszámoltathassák választott képviselőiket, így idén is megpróbálunk utána járni: mennyire van összhangban a politikusok vagyoni helyzete a fizetésükkel?
Friss cikkek a témában

Idén is sorra vesszük a politikusok vagyonnyilatkozatát. Pintér Sándor tavalyi bevallását ITT találja.

A legfrissebbről pedig az mondható el, hogy a belügyminiszter óriási ingatlanvagyonnal rendelkezik, fővárosi és vidéki lakásokkal, szántókkal, legelőkkel, nyaralókkal – összesen 21 darab ilyen vagyonelemet sorol.

Örök elem Pintér bevallásában az 1995-ös Wartburg. Örökölte.

43,7 millió forintnyi Magyar Állampapír Plusz kötvénye van, de vannak MOL- és OTP-papírjai is, ezek értéke nem változott jelentősen.

Új elem a 185 ezer forintos Appenin-részvény. Az Appenin Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető.

A tavalyi 680 ezer forint után most közel 4 millió forintja van bankban, továbbá több euró és dollár alapja is van, amik összege jelentősen nem változott, ahogy MKB-s befektetési alapjai sem.

A felesége nevén működő banki megbízások összege sem változott jelentősen, lakossági folyószámlán közel tízmillió, de új elem a 42 milliónyi Magyar Állampapír Plusz kötvény a felesége nevén. Itt is vannak részvények, OTP-s és MOL-papírok.

Pintér Sándor növelte készpénzét, 1,8 millióról 6,5 millióra,

Cégei 2013-as eladásából fennálló követelése még mindig fennáll, ennek az összege 500 millió forint. A család és a barátok pedig összesen 605 millióval tartoznak neki.

Az összes tartozás Pintér felé tehát több mint 1 milliárd forint.

Ő senkinek sem tartozik.

Miniszteri fizetése 2019 márciusától 1,9 millió forint.

Gazdasági érdekeltsége még mindig nincs. Gépkocsit és telefont használ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor