szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiszámolta a HVG, mennyi pénzük van a kormány tagjainak.

Vagyonnyilatkozat 2020
Megnőtt a medence? Kifelejtődött egy villa? Besegített a család? - bármennyi is az igazságtartalmuk, sok érdekességet tartogathatnak a politikusok vagyonnyilatkozatai. A bevallások elvileg minden évben alkalmat adnak rá, hogy az állampolgárok - a mi közvetítésünkkel - elszámoltathassák választott képviselőiket, így idén is megpróbálunk utána járni: mennyire van összhangban a politikusok vagyoni helyzete a fizetésükkel?
Friss cikkek a témában

Pintér Sándornak még mindig megvan a Wartburgja – látjuk évről évre a belügyminiszter vagyonnyilatkozatában. Az már nem derül ki ennyire egyértelműen első ránézésre a számokból, hogy Pintérnek nem is az idén már 25 éves autója a legérdekesebb,

hanem az, hogy ő a kormány leggazdagabb tagja, 2,2 milliárd forintos vagyonnal.

Az e heti HVG megbecsülte, hogy mennyi a kormánytagok igazi vagyona. Márpedig Pintér nyilatkozatában óriási ingatlanvagyon szerepel, és egy sajátos tranzakció is kiolvasható belőle: ott van a listán egy 500 millió forintos baráti kölcsön, amelyet a saját cégének megvételéhez nyújtott, jellemzően egykori rendőröknek, akik akkor szokták vinni az üzletet, amikor Pintér a kormány tagjaként kiszáll belőle.

A HVG azt is kiszámolta, hogy Rogán Antal belépett a milliárdosok táborába. A miniszter a válása után pénzzé tette az ingatlanjait és ingóságait, és az is kiderült, hogy a pasa parki lakást Mészáros Lőrinc köre vette meg, méghozzá ha valósak az adatok, akkor a környék ingatlanjainál háromszor magasabb négyzetméteráron. A kormánynak azért csak kétmilliárdos tagja van, mert Lázár János már nem miniszter – az ő vagyona is meghaladta az álomhatárt.

Részletek az e heti HVG-ben és a hvg360 oldalán.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

Az ügyészség lezárná az eljárást Salvini ellen

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére