szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A NAV után a rendőrség sem talált bűncselekményre utaló jeleket.

Bűncselekmény hiányában megszüntette a rendőrség a nyomozást Kárász Róbert ügyében – tudta meg a hvg.hu Kárász ügyvédjétől, Papp Gábortól. A 24.hu több cikket is írt arról, hogy az ATV műsorvezetőjének Ezer Lámpás Éjszakája az Eltűnt Gyerekek Felkutatásáért nevű alapítványához jelentős közpénz érkezett a Magyar Nemzeti Banktól, az összegre pedig Kárász magáncége is kapott megbízást az alapítványtól.

A cikkek után Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás gyanúja miatt. Az ügyben elsőként egy NAV vizsgálat indult, ami megállapította, a jegybank nem az államháztartás része, ezért költségvetési csalásról sem lehet szó, viszont a hűtlen kezelés illetve sikkasztás gyanúja felmerülhet, ezért a feljelentést továbbították a rendőrségre. A BRFK június 8-án határozott a nyomozás megszüntetéséről.

Papp a hvg.hu-nak azt mondta, sem törvénytelenség, sem bűncselekmény nem történt, nem fordult elő, hogy az alapítványhoz ellenszolgáltatás nélkül került volna közpénz Kárász cégébe. A műsorvezetőt ért "alaptalan rágalmak miatt" megindították az összes jogi eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!