szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 12 milliárd forintos csalással vádolt nőt az ügyészség bűnügyi felügyelet alatt tartatná.

Ismét azt kéri a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, hogy a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárdos csalással vádolt egykori vezetője, D. Sándorné, vagy ahogy a sajtóban elhíresült, Bróker Marcsi, maradjon bűnügyi felügyelet alatt – olvasható az ügyészség közleményében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Kun-Mediátor ügyben többek között különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat D. Sándorné, vagy ahogy a sajtóban elhíresült, Bróker Marcsi ellen. A vád szerint a nő több mint 760 személyt károsított meg. Volt olyan, aki több mint 1 milliárd forinttal bukott el, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt.

A nő a lebukása előtt elmenekült Magyarországról, és csaknem másfél éves bujkálás után, nemzetközi elfogatóparancs alapján, a közép-amerikai Belize-ből hozták haza még 2016 végén.

Bróker Marcsi decemberétől letartóztatásban volt. Mivel annak tartama elérte a törvényi maximumot, a Szolnoki Törvényszék 2019. decemberében arról döntött, hogy a letartóztatás megszűnésétől a vádlott bűnügyi felügyeletét rendeli el nyomkövető alkalmazása mellett. A vádlottal szemben alkalmazott kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata az ügyészség szerint most ismételten esedékessé vált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!