szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Józsefváros polgármestere már a második kormányközeli médium ellen nyert pert ugyanazon kijelentés miatt.

Nemrég az Origo, most pedig a Hirado.hu ellen nyert sajtópert a VIII. kerület ellenzéki támogatású, független polgármestere. Mindkét médium azt állította Pikó Andrásról, hogy miután beiktatták, az első dolga volt megemelni a saját fizetését.

Mindkét ítélet első fokon született, egyelőre nem jogerős.

A polgármester szerint az eset jól mutatja, hogy „a Fidesz és propagandacsatornái milyen gátlástalanul hazudnak. Aki valós információkat szeretne megtudni az önkormányzatról, annak nem érdemes a fideszes forrásokból tájékozódni”.

Józsefváros vezetője korábban ugyancsak a közösségi oldalán reagált a Közbeszerzési Döntőbizottság döntésére. A testület 50 millió forintos bírságot szabott ki a VIII. kerületi önkormányzatra, mert szabálytalannak találta a május 26-án új szolgáltatóval megkötött, átmeneti közétkeztetési szerződést. A hatóság semmisnek nyilvánította a dokumentumot, megállapította, hogy az önkormányzat megsértette a közbeszerzési törvényt, de jelezte azt is, hogy az eredeti állapot már nem állítható helyre.

Pikó azt írta, hogy az önkormányzat jogszerűnek tekinti saját eljárását, és keresi a döntőbizottság határozatával szembeni jogorvoslat lehetőségét. „Az átmeneti közétkeztetési szerződésre azért volt szükség, mert bebizonyosodott, hogy érvénytelen a korábbi kerületi közétkeztetési szerződés. A célunk a zavartalan működtetés az új közbeszerzési eljárás lefolytatásáig, melynek eredményeként az eddiginél olcsóbb, jobb minőségű és törvényes szolgáltatást kívánunk biztosítani” – magyarázta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

"Építeni nem csak kormányzati pénzből lehet" - Pikó András a HVG Terasz vendége

Mint mikor egy földön fekvő embert zsebelnek ki - ehhez hasonlítja a kormány intézkedéseit, amelyek több száz milliós kiesést jelentenek az amúgy is nehéz helyzetben lévő önkormányzatoknak Pikó András. A Józsefváros polgármestere a HVG Teraszon arról beszélt: nem sok esélyt lát arra, hogy a hatalom visszakozzon, pedig szerinte nem lenne Orbán Viktornak rosszabb, ha nem bántaná az önkormányzatokat.

Újabb iPhone-ja van? Frissítse a telefont, fontos javítás érkezett

Újabb iPhone-ja van? Frissítse a telefont, fontos javítás érkezett

Koronavírusos az államkincstár egyik dolgozója

Koronavírusos az államkincstár egyik dolgozója

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés

Radikálisan felforgatja a tengeri táplálékláncot a globális felmelegedés