szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

“Előre megfontoltan, gátlástalanul” – írta a Facebookon a DK elnöke.

A csütörtöki Kormányinfón hangzott el, hogy a járványveszély miatt agusztusban sem lesznek fesztiválok (illetve a kormány megfogalmazása szerint “zenés-táncos rendezvények”), miközben focimeccseket például továbbra is lehet tartani. Gulyás Gergely szerint többek között azért, mert "van egy nagyon nagy különbség a futballmeccs és a szabadtéri koncertek, zenés rendezvények között, ez pedig az alkoholfogyasztás”.

Erre reagált most Gyurcsány Ferenc a Facebookon. A DK elnöke azt írta, a valóság az, hogy tönkre akarják tenni a fesztiválpiacot, “mert kell nekik”, és hogy “maguk alá söpörjék”.

Mert ugye a turizmus nemzeti program. Meg ott van Ráhel. Meg a teljes pereputty”

– írta a DK politikusa.

“Hogy közben tönkremegy egy teljes szakma? Hogy bedől egy csomó zenekar és mindenki, akik velük, mögöttük van? Hogy újabb életek mennek gajra? Nekik nem számít”.

A Tankcsapda szerint a járvány miatt mélypontra kerülhet a zeneipar, de Pásztor Anna, Majka és a Hooligans zenekar vagy Harcsa Veronika sem ért egyet azzal, hogy sporteseményeket lehet szervezni, koncerteket viszont nem (biztos).

Ami a fesztiválokat illeti: a Sziget, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál már biztos, hogy elmarad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A NAV őrizetbe vett egy “közismert milliárdost”– videó

A NAV őrizetbe vett egy “közismert milliárdost”– videó

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?

Miért jöttek vissza Magyarországra a medvék, farkasok, hiúzok?

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington