szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha augusztus 15. után sem lehet koncerteket tartani, annak a következményei beláthatatlanok – írják.

Egyre több zenész emeli fel a hangját arra a Palkovics László által belengetett hírre, hogy a koronavírus miatt akár elmaradhatnak az augusztus 15. utáni könnyűzenei rendezvények is.

A Tankcsapda a Facebookon osztotta meg ezzel kapcsolatban a véleményét. Mint írják, ők nagyon komolyan veszik a koronavírus-járványt, semmi nem fontosabb annál, mint az emberek védelme és egészsége. Ezért ők április óta folyamatosan hangsúlyozták, be kell tartani az intézkedéseket, a vírus terjedését, amíg nincs vakcina csak így lehet kordában tartani.

„A zeneipar legtöbb szereplőjével együtt, türelmesen és higgadtan betartottuk a ránk vonatkozó szabályokat, hiszen tudtuk közös érdek, ahhoz, hogy minél hamarabb végre újraindulhassunk, más megoldás nincs. Az elmúlt hónapokban egy dátumot lehetett fix támpontnak venni, ez augusztus 15-e, ahonnan talán visszatérhet a könnyűzene is a rendes kerékvágásba, lehetnek koncertek, fesztiválok stb.”

A Palkovics-bejelentés viszont azt sugallja, hogy akár olyan döntés születhet, amely továbbra is korlátozza a nagyobb létszámú koncertek, rendezvények megtartását.

„Amennyiben ez valóban így lesz, ezzel a zeneipar olyan mélypontra kerülhet, aminek a következményei beláthatatlanok. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet, hogy ez a szektor a járvány kezdete óta vegetál, nem csak a zenészek, hanem egy teljes szolgáltató ipar, háttéripar került perifériára, a technikusoktól, hangmérnököktől, szervezőktől, klubtulajdonosoktól kezdve a vendéglátó és hangtechnikai cégekig sorolhatnánk, hogy ki mindenki küzd jelenleg is a fennmaradásért, egy biztos, több tízezer emberről van most szó.”

Lukács Lászlóék abban bíznak, hogy mindent alaposan végig gondolnak a döntéshozók, és a helyzet súlyához mérten reális döntés születik, hogy sok más fontos foglalkozáshoz hasonlóan, a könnyűzenében és szórakoztató iparban dolgozók is visszatérhessenek a hivatásukhoz és az életükhöz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orosz virológus kérdőjelezte meg az orosz Covid-vakcina biztonságosságát

Orosz virológus kérdőjelezte meg az orosz Covid-vakcina biztonságosságát

191 ezer foglalkoztatott után érvényesítettek adókedvezményt júniusban

191 ezer foglalkoztatott után érvényesítettek adókedvezményt júniusban

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon