szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megbízott főszerkesztőként Fekete-Szalóky Zoltán veszi át a portál irányítását Szombathy Pál távozása után.

Fekete-Szalóky Zoltán, az Index szeptemberben kinevezett főszerkesztő-helyettese veszi át a portál irányítását Szombathy Pál főszerkesztő távozása után – írta meg a Média1 indexes forrásokra hivatkozva. Fekete-Szalóky posztja az oldal információi szerint ugyanakkor nem főszerkesztő, hanem megbízott főszerkesztő lesz. Mivel a főszerkesztő-helyettesek egy része távozott a portáltól, így Fekete-Szalóky munkáját már csak Kitzinger Szonja segíti abban a pozícióban.

Fekete-Szalóky Zoltán korábban az InfoRádió felelős szerkesztője volt, majd az Országút című kormányközeli lapnál is megfordult szerkesztőként.

Az Index szerkesztősége július 24-én állt fel, miután az igazgatóság elnöke, Bodolai László pár nappal korábban kirúgta a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Az Indexet ezt követően szeptemberben egy teljesen új szerzői és szerkesztői gárda vette át, Szombathy Pál és Sztankóczy András vezetésével.

November 23-án azonban a Szombathy–Sztankóczy–Bodolai trió is hátralépett, bár utóbbi médiajogászként marad a cégcsoportnál.

Szombathy főszerkesztő-vezérigazgató és Sztankóczy vezérigazgató-helyettes, vezető szerkesztő belső konfliktus miatt távozott a lap hirdetéseit értékesítő Indamedia közleménye szerint. A cég egyben azt is közölte, hogy az Indamedia-csoport – amelynek fele részben Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, fele részben pedig Ziegler Gábor a tulajdonosa – visszavásárolja az Index.hu Zrt. részvényeit a Magyar Fejlődésért Alapítványtól (MFA), így a továbbiakban az újság annak tagjaként működik.

Az új vezérigazgató Starcz Ákos lett.

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek"

Miközben Spéder Zoltán kegyvesztetté vált, régi, jól bevált emberei ugyanúgy a tűz közelében maradhattak. Spéder fedezte fel Vaszily Miklóst, de nemcsak őt, hanem hosszú éveken át neki dolgozott az Index új vezérigazgatója, Starcz Ákos is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Franciaországban már este 6-tól kijárási tilalom lesz

Franciaországban már este 6-tól kijárási tilalom lesz

Mosás közben felszabaduló mikroszálakkal van tele az északi-sarkvidék

Mosás közben felszabaduló mikroszálakkal van tele az északi-sarkvidék

Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy brit politikus

Sárga lapot javasol az ölelkező focistáknak egy brit politikus