szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A virológus szerint lazítások lesznek, de senki ne gondolja, hogy el lehet dobni a maszkokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Jakab Ferenc szerint “nem kell megijedni” a kínai vakcinától – hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc virológus az ATV Heti Naplójában, ahol elmondta, a Magyarországon frissen engedélyezett vakcina csak az egyik a Sinopharm-vakcina, ugyanis kettőt is fejlesztett a cég. Ezek közül az egyik nem vált be, a másik viszont 70–80 százalékos hatékonyságú.

Amikor azt kellett megtippelnie, mikor lehet vége a járványnak, rövid választ adott: “Rá fog menni az évünk.”

Szerinte viszont a járványügyi intézkedéseket vissza lehet szorítani az oltási hajlandóság növelésével, de gyors változásra nem kell számítani: “Senki ne gondolja azt, hogy most itt az oltás elindul és akkor eldobjuk a maszkot, nem tartunk távolságot és minden visszaáll a régi rendbe. Sajnos nem, el kell keserítsek mindenkit, ez párhuzamosan fog haladni” – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Vérlázító és felháborító a Woody Allen-dokumentumfilm, de nem úgy, mint várnánk

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Az AstraZeneca eladta a részesedését a Modernában

Olyat is számon kérnek majd a történelem érettségin, ami nincs a kerettantervben sem

Olyat is számon kérnek majd a történelem érettségin, ami nincs a kerettantervben sem