szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen nap alatt 483 ember került kórházba koronavírus-fertőzés miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Csütörtökre 120-szal emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma a hivatalos adatok szerint. Ennél többen legutóbb január 11-én hunytak el a SARS-CoV-2 vírus okozta betegség következtében.

A koronavirus.gov.hu-n az olvasható, hogy a járvány összesen már

14 672 ember életét követelte Magyarországon.

A fertőzöttek száma is jelentősen megnövekedett, az elmúlt napon 4385 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót. Ennél több igazolt fertőzést utoljára december 17-én regisztráltak, 4428-at.

A gyógyultak száma 2331-gyel, 315 781-re emelkedett, az ismert aktív fertőzötteké pedig 1934-gyel. Ez azt jelenti, hogy jelenleg összesen 84 061 ember szervezetében van biztosan jelen az új koronavírus. Ennél többen legutóbb február 5-én voltak, 84 150-en.

Kórházba az elmúlt napon 483 ember került a koronavírus okozta Covid–19 betegség miatt, azaz kormányzati tájékoztatás szerint jelenleg 4836 pácienst ápolnak kórházban emiatt. Közülük 411 beteg van lélegeztetőgépen, néggyel több, mint kedden.

Szerdán 25 509 koronavírusteszt készült – a járvány kezdete óta összesen 3 577 770 –, amelyeknek 17,19 százaléka lett pozitív. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egy ország akkor tesztel eleget, akkor van valós képe a járvány terjedéséről, ha a pozitívnak bizonyuló minták száma 5 százalék alatt marad.

A Covid–19 ellen beoltottak száma 508 073-ra emelkedett, 211 073 embernek pedig már a védőoltás második adagját is beadták.

A járványügyi tájékoztató oldalon figyelmeztettek, hogy Magyarországon zajlik a járvány harmadik hulláma, annak felszálló ágában vagyunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

Meghalt Bernie Madoff

Meghalt Bernie Madoff

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket

Kiképeztek több mint kéttucat önkéntest, de a kórházak egyelőre nem fogadják őket