szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eddig ismert oltási tervben nem szerepeltek kiemelt csoportként az igazságszolgáltatásban dolgozók.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Megindult az oltási igények felmérése az igazságszolgáltatásban dolgozóknál – értesült a 444.hu. A lap Fazekas Géza ügyészségi szóvivőtől úgy tudja:

a Legfőbb Ügyészség jelen pillanatban előzetes felmérést végez az ügyészségi dolgozók körében annak érdekében, hogy megállapítsa, hányan igényelnék a munkahely szervezésében az oltást, amennyiben arra sor tud majd kerülni.

A bírósági és ügyészségi dolgozók a 444.hu szerint annyit árultak el, hogy az igénylők a tervek szerint még márciusban megkapják az oltást.

Az oltási terv eddig elérhető legteljesebb változatában – amelyet ugyancsak a 444.hu szerzett meg – nem szerepelnek kiemelt csoportként a bírósági és ügyészségi dolgozók. E szerint most épp a D kategória oltása folyik, ahová a következők tartoznak:

  • a rend- és honvédelmi szervek azon dolgozói, akik munkájuk során közvetlen kapcsolatba kerülnek a lakossággal,
  • a védekezésben résztvevők,
  • az operatív törzs,
  • a diplomáciai testületek,
  • az állami vezetők, valamint
  • a nemzetközi kötelezettségeket teljesítők.

György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője hétfőn az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt közölte, szeretnék elérni, hogy húsvétig, legkésőbb április 11-ig minden regisztrált kapjon védőoltást.

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Ballai Vince-Kacskovics Mihály Béla Itthon Négy megyében már ötezer fölött jár a 100 ezer lakosra jutó koronavírusos fertőzöttek száma a járvány kezdete óta, az északi területeken a vírus jóval fertőzőbb, brit variánsa okozhatja a magasabb esetszámot. A csúcsidőszak ráadásul még odébb van, a kérdés az, az egészségügyi rendszer bírja-e a terhelést a következő időszakban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Beszállna a főváros az oltások gyorsításába, 10 plusz oltópont nyílhat

Hatpontos tervvel érkezett tárgyalni Karácsony Gergely főpolgármester a Miniszterelnökségre az oltások gyorsításáról. Fővárosi forrásaink szerint a megbeszélés operatívan zajlott, megállapodtak abban, hogy az operatív törzs engedélyével Budapesten lehetnek plusz oltópontok, amikor elkezdődik a tömeges oltás.

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Mi éri meg jobban: NHP Hajrá! vagy Széchenyi Hitel?

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót

Zuglótól Kőbányáig üldözték a rendőrök a körözött sikkasztót