szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Ipsos felmérése szerint a 30 év alattiaknál a legmagasabb az oltást elutasítók aránya, egyharmaduk se kérné.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt hónapban enyhült a vakcinákkal kapcsolatos bizonytalanság Magyarországon – derült ki az Ipsos közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint nőtt, jelenleg 50 százalék fölött van az oltást támogatók aránya, ugyanakkor ezzel párhuzamosan az oltást ellenzők tábora is bővült.

Az ezer fős mintával felvett kutatás szerint minden korosztályban csökkent a bizonytalanok aránya, de míg a 40 év felettieknél az oltás irányába volt a jelentősebb elmozdulás, addig a 39 éven aluliak körében nőtt az oltást ellenzők aránya. Pedig eközben meredeken csökken a koronavírus okozta betegség következtében elhunytak áltagéletkora a harmadik hullámban.

Az oltást elutasítók aránya a 30 év alattiaknál a legmagasabb, 56 százalékos és csak 32 százalékuk kéri a vakcinát. Ezzel szemben a 50 év felettiek körében pont ellentétes az arány.

©

A kutatás szerint a válaszadók között az oltásra regisztráltak aránya már 61 százalékos (ebbe beleértendők a már beoltottak is), de ezen a területen is jelentősen nagyobb passzivitás mutatkozik a fiatalok körében.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!