szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jogsegélykérelem sem érkezett még az ukrán hatóságoktól az ügyben.

Hogy áll a Legény Zsolthoz kapcsolódó dohányáru-csempészés ügyének felderítése? – tette fel a kérdést Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő írásban Polt Péter legfőbb ügyésznek.

A kérdést azért tette fel Budai, mert tavaly decemberben Legény az ukrán határon lebukott nagy mennyiségű cigarettával a csomagtartójában. Az ukrán Jevropejszka Pravda szerint a határőröknek az lett gyanús, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező férfi diplomata-útlevelet mutat fel, miközben az autóján nem volt diplomata rendszám. Végül az autóból rengeteg cigi került elő. A volt szocialista képviselő azt állította, nem tudja hogyan került a cigi az autójába.

Budai szerint az ügy számos kérdést felvet, többek közt azt firtatta, hogy ekkora mennyiség esetén felmerülhet, hogy csempészkörökkel áll kapcsolatban az egykori képviselő, illetve az is kérdéses, hogy kinek akarta eladni.

Polt válaszából kiderült, hogy Magyarországon nem indult büntetőeljárás Legény Zsolt ügyében, a csempészés miatt az ukrán hatóságok intézkedtek. A legfőbb ügyész azt is elárulta, hogy ukrán igazságügyi szervektől jogsegélykérelem még nem érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!