szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A határőröknek az lett gyanús, hogy a magyar férfi diplomata útlevelet mutatott fel, de az autóján már nem volt diplomata rendszám.

Diplomata útlevéllel akart Magyarországra átjutni Ukrajnából az MSZP egyik volt országgyűlési képviselője – írja a Telex az ukrán Jevropejszka Pravda lapra hivatkozva. A lap azt közölte, hogy a kisvárdai Legény Zsolt próbált meg a Beregsurány-Luzsanka határátkelőnél próbált meg bejutni az országba.

A cikk szerint a határőröknek az lett gyanús, hogy  az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező férfi diplomata útlevelet mutat fel, miközben az autóján nem volt diplomata rendszám. Amikor arra kérték, hogy mutassa meg, mi van autóban, azt elutasította és a diplomáciai védelemre hivatkozott. Végül kihívták a magyar konzulátus képviselőjét és az ő jelenlétében nyitották ki a csomagtartót. A csomagtartóban komoly mennyiségű cigarettát találtak a vámhatóság videója szerint.

A jogász végzettségű politikus 2006 és 2010, valamint 2014 és 2018 között volt az MSZP országgyűlési képviselője. A párt csütörtök este közleményben reagált az ügyre. Megerősítették, hogy valóban Legényt érték tetten cigarettacsempészés közben. Azt is hozzátették, hogy "Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt szakszervezet is azt kéri a kormánytól, hogy ne nyissanak újra az iskolák

Öt szakszervezet is azt kéri a kormánytól, hogy ne nyissanak újra az iskolák

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét

Ellenálló szervezet a „téli álom” után – így hozza formába immunrendszerét