szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A krónikus betegséggel küzdő gyerekek esetében a szülő jogosult otthon tartani a gyermekét, de a pedagógus szakszervezet szerint ez a lehetőség alapos indokkal minden gyereknél kérvényezhető.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A középiskolák ugyan zárva maradnak május 10-ig, de az általános iskolák minden jel szerint kinyitnak április 19-étől. Nem engedi ugyanakkor iskolába fogyatékkal élő krónikus beteg kisfiát egy anya, mert félti a vírustól - erről beszélt a nő az RTL Híradónak .

A Pedagógusok Szakszervezete szerint a szülők alapos indok esetén kérvényezhetik a távolmaradást, amit el kell fogadniuk az iskoláknak. A minisztérium szerint azonban a többség azt szeretné, hogy nyissanak az intézmények. Mindenesetre, ha egy gyerek 250 óránál többet hiányzik egy tanévben, osztályozó vizsgát kell tennie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!