szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fogvatartottak majd kétharmada kéri az oltást.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Elkezdték oltani a fogvatartottakat, akik közül 11 351 fő nyilatkozott úgy, hogy szeretné a védőoltást – írja az ATV.

A rabok Sinopharm-vakcinát kapnak, amit a büntetés-végrehajtási szervezet egészségügyi állománya ad be nekik. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt írta az ATV-nek, hogy a fogvatartottak közel 65 százaléka tart igényt a védőoltásra.

Annyi biztos, a Sinopharm-vakcinából van bőven, szombaton érkezett 600 ezer Kínából, ez volt az első oltóanyag, aminek a beadására online lehet jelentkezni. A Mol és a Suzuki is ezt az oltóanyagot ajánlotta fel a dolgozóinak.

A regisztráltak közül egyébként még 1,2 millióan vannak azok, akik még nem kaptak oltást.

Operatív törzs: napokon belül oltják a 16-18 éveseket

Aki 3 hónapon belül volt fertőzött, már az is jelentkezhet oltásra - mondták az operatív törzs szerdai tájékoztatóján. A tizenéves korosztályt Pfizer-vakcinával fogják oltani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!