szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két helyszínen lehet igénybe venni az ingyenes tesztet.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Újabb tömeges tesztelést indít a hétvégén a XVIII. kerület, minden ott élő felső tagozatos és középiskolás diák, valamint pedagógus és intézményi dolgozó ingyenesen vehet rajta részt – jelentette be Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere, a Demokratikus Koalíció politikusa. Az akció apropóját az adja, hogy hétfőn az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolások visszatérnek a jelenléti oktatáshoz.

A tesztelés szombat reggel 8 órakor indul két helyszínen: Pestszentlőrincen a Zsebők Zoltán szakrendelőben összesen 10 tesztponton, és Pestszentimrén a Pintér Kálmán szakrendelőben 4 tesztponton.

A kerületben ez már a második tömeges tesztelés lesz; legutóbb akkor hirdettek ilyen akciót, amikor az óvodások és az alsó tagozatosok térhettek vissza az intézményekbe.

A tesztelés az előzővel együtt összesen 26 millió forintba kerül Szaniszló közlése szerint. Hozzátette: ezt az összeget normális esetben szerinte nem a kerületnek, hanem a kormánynak kellene állnia.

Maruzsa Zoltán üzent a fiataloknak: No vakcina, no party

Az érettségizőket a teraszon elfogyasztható sörrel igyekezett motiválni a köznevelésért felelős államtitkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!