szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik Szilágyi Szabolcsot indítja helyette Borsod megye 1-es számú választókörzetében, hogy Jakab a miniszterelnök-jelöltségre koncentrálhasson.

Nem lesz egyéni jelölt Jakab Péter Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. választókerületében – derül ki a Jobbik-elnök legújabb Facebook-bejegyzéséből, ahol arról is szót ejt, hogy pártja Szilágyi Szabolcsot indítja majd helyette.

Jakab Péter azt is írta, hogy 2018-ban a párt jelöltjeként 127 szavazattal maradt le a Fidesz jelöltje mögött, 2022-re pedig mindvégig úgy tekintett, mint a revans évére.

És az is lesz. Nekem azonban ma már nem csak ebben a választókörzetben, hanem az ország mind a 106 körzetében revansot kell vennem az Orbán-kormányon, mint miniszterelnök-jelölt. Éppen ezért úgy döntöttem, ezúttal nem indulok el Borsod megye 1-es számú választókörzetében, helyette minden erőmmel azon leszek, hogy miniszterelnök-jelöltként kihívhassam Orbán Viktort, és győzelemre segíthessem országszerte a Fidesz leváltására alkalmas képviselőjelölteket”

– írta Jakab.

A Jobbik elnöke hozzátette, hogy Szilágyi az elmúlt években önkormányzati képviselőként kétszer is elnyerte a miskolciak, az avasiak bizalmát, így rászolgált az ő bizalmára is.

A körzetben a DK Hegedűs Andreát indítja az előválasztáson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!