HVG Extra Business
HVG Extra Business
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Önmagában egy alkalmazás persze senkit nem tesz online influencerré, de az alábbi appok használóinak jóval kisebb infrastruktúrára lesz szükségük egy profinak tűnő online médiacsatorna működtetéséhez.

Desygner: A letölthető kreatív munkatárs

Legyen szó youtube-os indexképről, instagramos mikrovideóról, facebookos bejegyzésről vagy e-mailes fejlécről, az erős online jelenlét elképzelhetetlen minőségi grafikai elemek nélkül. Ehhez kínál ingyenes alapanyagokat és eszköztárat a Desygner. A hozzávalók között rengeteg jogtiszta fotót, grafikát és betűtípust találni, az eszköztárat pedig mindennapos grafikai feladatokkal megbirkózó, félprofi képszerkesztő szolgáltatja, némi kézi rajzolási lehetőséggel. A pár dolláros havidíjas verzió 35 ezer fotó és grafika helyett egymilliónál is több alapanyagot kínál; a kidolgozás alatt álló vagy már elkészített grafikáinkat pedig korlátlan mennyiségben tárolja. Szintén a fizetős fiók sajátja a verziókövetés: a rendszer minden egyes változtatást tárol, így később munkánk bármelyik állapotát újra előhívhatjuk. 

Platform: iOS, Android | Ár: ingyenes / havi 6,95 dollár

Magisto: A megbízható 1 százalék

A profi videoszerkesztő programok nemcsak drágák, hanem általában a kezelésük is bonyolult – ráadásul tudásuk 70 százalékát egy hétköznapi videós fel sem fedezi. A maradék 30 százalék jelentős része pedig már okostelefonos alkalmazással is lefedhető. Érdekesség, hogy Magisto – Video Editor & Maker a funkciókat tekintve a 30-ból igazából csak 1 százalékra képes, de a vele elkészített videók meggyőzőek. Az app titka a mesterséges intelligenciára alapuló automata videokészítés. Csak ki kell választanunk néhány videorészletet és képet, melléjük pedig a – jogtisztán használható – zenét, a Magisto pedig perceken belül összevágja számunkra a számításai szerint legjobb videót. Nem véletlenszerűen, hanem az általunk kiválasztott téma, hangulat és a képi alapanyag elemzése alapján. A fejlesztők ígérete szerint az alkalmazás segítségével nagyjából akkora kihívás véglegesre vágni egy látványos videót, mint amennyire „nehéz” a PowerPointtal elkészíteni egy prezentációt. Persze az ingyenes és a legolcsóbb verzió inkább csak családi használathoz jó – komolyabb munkákhoz érdemes a Professional csomagra előfizetni. 

Platform: iOS, Android, web | Ár: ingyenes / havi 2,49–39,99 dollár

YouTube Studio: A videós királyság másik fele

A YouTube alkalmazás mindenki telefonján ott van, videókat nemcsak nézni, hanem feltölteni is lehet vele. Aki viszont kreátorként is jelen van a videomegosztón, annak ajánlatos telepítenie a YouTube Studio nevű programot is. Ebben helyeztek el minden olyan lehetőséget, ami egy csatorna mobil menedzseléséhez szükséges. Az app kényelmesen használható eszközöket kínál a csatorna, illetve az egyes videók beállításainak megváltoztatásához, valamint az azokhoz írt hozzászólások moderálására. Alighanem még fontosabb, hogy az alkalmazásban valós időben követhetők a csatorna és egy-egy felvétel részletes megtekintési statisztikái.

Platform: iOS, Android | Ár: ingyenes

Facebook Creator: Élő videós postaládával

Hogy a legnépszerűbb közösségi oldal mennyire szeretne a YouTube-hoz hasonlóan vonzó terepet kínálni a videósok számára, azt a Facebook Creator nevű alkalmazása is bizonyítja. Az app segítségével a tévéműsorokból ismerhető rövid, videós felvezetőt és végefőcímet adhatunk az élő bejelentkezéseinkhez, illetve mozgó matricákkal és keretekkel erősíthetjük adásunkat. Az alkalmazás közös postaládában gyűjti a facebookos és instagramos rajongóktól érkező hozzászólásokat, valamint a messengeres üzeneteket – ami szintén hasznos annak, aki komolyan gondolja a közösségi médiás jelenlétet. Az appban a facebookos csatornánkkal és videóinkkal kapcsolatos fontos statisztikai adatok is megtalálhatók.

Platform: iOS, Android | Ár: ingyenes

SocialPilot: A posztszóró

A legtöbb esetben nem elég egyetlen csatorna egy közösség folyamatos aktivizálásához: a YouTube-csatorna mellé érdemes Facebook-oldalt is fenntartani, a Facebookot jól kiegészíti az Instagram stb. Bár a főszabály szerint a személyre szabott, kézműves tartalom a legértékesebb, aki több platformon naponta többször tesz közzé tartalmakat, annak jól jöhet egy online „svájci bicska”. A SocialPilot segítségével kilenc népszerű közösségi csatornát tarthatunk egy kézben. A szolgáltatás magánszemélyeknek szóló verziója ingyenes, ezzel háromféle csatornát menedzselhetünk, naponta tíz bejegyzés erejéig. Az app előnye, hogy bármely közösségi felület esetében időzíthetünk bejegyzéseket, ezekből egyszerre harminc várhat a sorára az ingyenes fiókkal. (Előfizetési díj ellenében lényegében korlátlanul növelhetők ezek az értékek.) A felületen részletes statisztikát is kapunk minden bekapcsolt csatornánk teljesítményéről.

Platform: iOS, Android, web | Ár: ingyenes (nagyobb tartalommennyiség esetén havi 10–100 dollár)

Post for Rent: A bevételfelelős

A Post for Rent abban segít, hogy aki már influencerré vált, pénzt kereshessen az ismertsége által. A szolgáltatás használatához előbb részletes regisztrációs folyamaton kell végigmenni. Ezt nem érdemes megspórolni, hiszen az app lényegét éppen ez adja: a kisebb és nagyobb, hazai és nemzetközi vállalatok a rendszer adatbázisában olyan személyek után kutathatnak, akikkel hitelesen megjeleníthetik márkáikat. Érdemes a lehető legtöbb adatot megadni online tevékenységünkről: az általunk használt platformokat, tartalmaink célközönségét vagy eddigi referenciáinkat. Ami a platformokat illeti: Facebook-oldal, YouTube-, Instagram- vagy Twitter-csatorna, de akár néhány ezres olvasói táborral bíró blog is szóba jöhet. A vállalatok és a tartalomgyártók nemcsak megtalálhatják egymást a Post for Rent rendszerében, hanem a szolgáltatás a teljes együttműködési folyamatot is lefedi, az instrukcióktól az eredménystatisztikák begyűjtésén át a kifizetésig.

Platform: iOS, Android, web | Ár: ingyenes

Balogh Csaba cikke eredetileg a HVG Extra Business 2018/1-es számában jelent meg.

Életünk nem más, mint apró cselekedetek összessége, és minden döntés, még a legjelentéktelenebb is, alakítja. Az ÉN-könyv bebizonyítja, hogy napi egy apró tett és döntés elég ahhoz, hogy az életünk rendezettebb, boldogabb legyen. A könyv szerzői között van agykutató, menedzsment-tanácsadó, fitneszszakértő és a népszerű sztárséf, Jamie Oliver is. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Nem jó ötlet felváltva használni az e-cigit és a simát

Egy kicsi panellakás áráért kelt el a horgolt Bernie Sanders-baba egy árverésen

Egy kicsi panellakás áráért kelt el a horgolt Bernie Sanders-baba egy árverésen