HVG Extra Business
HVG Extra Business
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Attól még messze járunk, hogy a telefon kitakarítson helyettünk. De azért vannak olyan, kevésbé kedvelt tevékenységek, amelyek kényelmesebb ellátásában segítségünkre lehet egy-egy alkalmazás.

Snoozle

A Snoozle egy olyan közösségi ébresztőóra, amely nem berreg a beállított időpontban, hanem személyes hangüzenetekkel ébreszt. Ehhez arra van szükség, hogy rajtunk kívül valamelyik barátunk is letöltse az alkalmazást, majd a benne lévő keresővel megtaláljon minket. Az alkalmazásban maximum 24 másodperces hangüzeneteket rögzíthetünk, a felvétel után megadva, melyik kinek szól. Az adott időpontban a nekünk szánt hangüzenettel indul a nap, mások pedig arra ébrednek majd, amit mi szántunk neki.

Ár: ingyenes | Platform: Android, iOS

Run An Empire

Vége a jégkorszaknak, és a civilizáció hajnalán éledező törzs a leggyorsabb és legravaszabb vadászt választotta vezetőjéül. Aki letölti a sokak számára unalmas futásból izgalmas stratégiai kalandot varázsoló Run An Empire alkalmazást, rögtön magáénak érezheti a szerepet. Klasszikus területfoglalós játékról van szó, amelyben nem a modern, gombnyomogatós módon szerezhetünk meg területeket, hanem oda kell mennünk. A játék még izgalmasabbá válik, amikor megjelenik a területünkön valaki, vagy ha mi utazunk el trónkövetelőként új vidékekre.

Ár: ingyenes | Platform: Android, iOS

Photomath

Egyesek szerint az iskolai matematika unalmas, mások szerint nehéz is. Mindkét problémát elhárítja a Photomath alkalmazás, amely ránézésre megoldja a matekpéldákat. Ehhez elég csak a könyvben lévő vagy a füzetbe kézzel írt feladat fölé vinni a mobilt, amely előbb a kamera segítségével beolvassa a feladatot, majd meg is oldja. Az alkalmazás jóval több az olyan programnál, amelyik gyorsan megcsinálja a diák helyett a házit. Ugyanis minden megoldást részletesen el is magyaráz, ráadásul magyarul, így önálló matektanulásra is használható.

Ár: ingyenes | Platform: Android, iOS 

Tody

A Tody nem takarít, de megmondja, kinek mit lenne időszerű otthon megtisztítania. Az app listájából kiválaszthatjuk előbb a lakásban lévő helyiségeket, majd mindegyikhez rendelhetünk listát arról, milyen takarítási feladatok adódhatnak ott. A konyhában például külön elem lehet a portörlés, a felmosás, a porszívózás, a sütő vagy épp a hűtő tisztítása. Az egyes tennivalóknak külön-külön állíthatunk be szükséges gyakoriságot, illetve azt is megadhatjuk, hogy a családtagok vagy albérlőtársak közül ki felelős az elvégzésükért. Miután a lakás minden helyiségét és feladatát rögzítettük, „már csak” ki kell takarítani, és rögzíteni az alkalmazásban ennek tényét.

Ár: ingyenes (Android, fizetős prémium funkciókkal) / 2490 forint (iOS) | Platform: Android, iOS

A fenti appajánló teljes terjedelmében elolvasható a HVG Extra Business 2019/3-as számában.

Mitől lett a Maffiózók befejező része a televíziózás történetének egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye? Miért okoz függőséget a sudoku, és miért olyan pokolian ellenállhatatlan az iPhone? Az ok egy szóban kifejezve az elegancia. De vajon mi kell egy jó termékhez, vannak-e szabályai a tudatos dizájngondolkodásnak? Matthew E. May Elegáns megoldások nyomában című könyvéből kiderül! A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

Az On the Spot alkotói: Be kellett látnunk, hogy létezik a holokausztfáradtság

Az On the Spot alkotói: Be kellett látnunk, hogy létezik a holokausztfáradtság

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök