Tetszett a cikk?

A műszaki-technikai biztonsági berendezések tervezésével és kivitelezésével foglalkozó, 20 millió forint alaptőkéjű Preventív-Technika Információ és Biztonságtechnika Rt.-t (PT). Hárommillió forint törzstőkéjű kft-vé "fokozta le" a Bernard Schreier brit üzletember érdekeltségébe tartozó Hungária Szálloda Rt. és az Állami Nyomda Rt. közös tulajdonában álló Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Rt. (PS) érdekeltségét.

Az 1997-es alapításakor Pintér Sándor későbbi, 1998-2002 közötti belügyminiszter résztulajdonában állott PS-nél a váltást azzal indokolták, hogy a PS tavaly év vége óta "gyakorlatilag egyedüli" tulajdonosa a PT-nek, így nincs értelme a részvénytársasági formának (a kft-ből ekkor vált ki a rendszerváltás előtti Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnöksége 5-ös részlegén dolgozott Stampok László családi cége, a másik társtulajdonos Strázsa-Véd Kft. pedig 2002 óta PS-érdekeltség).

A PT ugyanakkor a jelek szerint pénzügyi nehézségekkel küzdött: tavalyi beszámolója szerint saját tőkéje csaknem mínusz 30 millió forint, vesztesége 36 millió volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas

Covid-oltásra sietett 200 km/h-val egy 88 éves nyugdíjas