szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A "Megállapodást a jövőnkért" című kiáltvány aláíróival egyetértés van abban, hogy az adótömeg országos szinten ne változzon. A pénzügyminiszter garanciát vállalt arra, hogy a kisadók összevonásával létrejövő új adó nem jár majd adóemeléssel.

A gazdaság meghatározó szereplőivel és érdekvédelmiszervezeteivel folytatott megbeszélés témája a feketegazdaság elleni küzdelem volt. A miniszterelnök a konzultációt követő sajtótájékoztatón, amelyen a kiáltvány aláírói is jelen voltak, elmondta: az állami bevételeket havonta auditálni fogják és a többletet visszaadják a gazdaságnak. Azok számára, akik eddig mentesek voltak a kisadók fizetése alól, olyan támogatási formákat javasolnak, amelyeken legalább annyit nyernek, mint amennyit fizetniük kell majd.
    
Gyurcsány Ferenc bejelentette továbbá, hogy a kormány októberben új pártfinanszírozási törvényt nyújt be, amelyet nyilvános vitára bocsátanak. A miniszterelnök egy hónap múlva a versenyképesség és az adózás
kérdéseiről konzultál a kiáltványt aláíró gazdasági érdekvédelmi szervezetek képviselőivel.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Adót csalt a vattagyár

Mintegy 70 milliós adóhiányt okozott az államháztartásnak egy vatta feldolgozással foglalkozó szolnoki gyár a gyanú szerint.

hvg.hu Gazdaság

Adóárak: mennyibe kerülnek egyes állami feladatok?

A HVG e héten megjelenő száma érdekes táblázatot közöl arról, bizonyos állami közfeladatok, illetve beruházások hány adóforintunkba kerülnek, fejenként, egy évre vetítve. Addig is, amíg megjelenik az eheti HVG, ízelítőül néhány tétel; lehet tippelni!