szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

 Az Intel sem az előző, sem a mostani negyedéves jelentéséhez nem csatolt részletes...

 Az Intel sem az előző, sem a mostani negyedéves jelentéséhez nem csatolt részletes forgalom- és nyereségprognózist, ami a Frankfurtban is jegyzett céggel szemben azonnal elbizonytalanította a befektetőket. A chipgyártó részvényei délelőtt 6,7 százalékkal estek a német börzén. Paul Otellini, a cég vezérigazgatója a rendkívül labilis gazdasági környezetben elismerte: a cég egyszerűen nem vállalkozik rá, hogy növekedési prognózist adjon a következő hónapokra.

A negyedéves eredmények a vártnak megfelelően rosszak lettek, de nem okoztak meglepetést: az Intel nettó nyeresége 647 millió dollárra, azaz 55 százalékkal csökkent 2008 első három hónapjához képest. A forgalom 26 százalékkal esett vissza, 7,15 milliárd dollárra.

A nyereség a hatalmas zuhanás ellenére is jobban alakult, mint az Intel és az elemzők előzetes becslése, amit elemzők  a nagy számítógépgyártók gyors válságreakciójának tulajdonítnak. A készleteket a vártnál gyorsabban sikerült leapasztani, ami szakértők szerint a forgalom lassú bővülését vetíti előre a PC-piacon. A számítógépek globális forgalma 2001 óta először csökkent 2008-ban, összesen 4,5 százalékkal.

Ecoline 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

37 méteres Nazca-macskára bukkantak Peruban

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Zsidó Távirati Iroda: Orbán pártpolitikai célokra használja a magyar zsidókat

Zsidó Távirati Iroda: Orbán pártpolitikai célokra használja a magyar zsidókat