szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Gazprom igazgató-helyettese, Valerij Holubjev kijelentette, hogy az ipari termelés...

A Gazprom igazgató-helyettese, Valerij Holubjev kijelentette, hogy az ipari termelés csökkenése eredményeként Ukrajna például az idén 40 százalékkal kevesebb gázt vásárol fel, mint az előző évben. Észak-keleti szomszédunk 2009-ben mindössze 33 milliárd köbméter gázt szándékszik átvenni, ami 22 milliárddal kevesebb a megszokott mennyiségnél – írja a karpatinfo.net. A mennyiség csökkenés viszont szükségszerűvé teszi a szállítási és a kitermelési tervek módosítását - idézi Holubjev szavait az Interfax-Ukraina hírügynökség.

Közben továbbra sem csitul az orosz-ukrán gázvita: A Naftogaz-Ukraina nemzeti részvénytársaságnál tegnap megerősítették azt az információt, miszerint a Gazprom szerződésszegéssel vádolja Ukrajnát. Az Elnöki Titkárság információi szerint a Gazprom 500 millió dollár kifizetésére tervezi kötelezni Ukrajnát azért, amiért Ukrajna a szerződésben foglalt gázmennyiségnek csak egy részét vette át.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro

2020 talán legjobban várt mobiljai: teszten az iPhone 12 és 12 Pro

Szijjártó szerint nem az ő döntése alapján adnak el lélegeztetőgépeket

Szijjártó szerint nem az ő döntése alapján adnak el lélegeztetőgépeket

Milliárdos profitot termel a fizetős magyar egészségügy

Milliárdos profitot termel a fizetős magyar egészségügy