szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Profit Warningot tett közzé tegnap este a budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján...

Profit Warningot tett közzé tegnap este a budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján az RFV Nyrt., amely közleményében jelezte, hogy a társaság auditált beszámolója szerinti, 288,6 milliós összegű adózott eredménye jelentős eltérést mutat a 2008. december 31. napjára vonatkozó időszaki beszámolóban foglaltakhoz képest. A gyorsjelentésben még ennél közel 200 millióval több, 474,2 millió forintos nettó profit szerepelt.

Az okok

A cég tájékoztatása szerint a gyorsjelentéshez képest bekövetkezett változtatások több okra vezethetők vissza. Ezek közül az egyik, hogy a RFV-GALGA POWER SYSTEM Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságban szerzett tulajdon miatt bekövetkező 37 millió forintos pénzügyi eredmény a Cégbíróság késedelmes bejegyzése miatt számvitelileg 2009. I. negyedévében jelentkezett. 

Csökkentette a nyereséget az is, hogy a korábbi években készletre vett szolgáltatások a válság várható negatív hatásai miatt kivezetésre kerültek mintegy 100 millió forint értékben. A cég továbbá a korábbi gyakorlathoz képest szigorúbb értékvesztéseket számolt el, melyet szintén a válság várható negatív hatásaival indokoltak.

A cég vezetése ezen túl azt is jelezte, hogy a romló önkormányzati fizetési fegyelem, az önkormányzatok alulfinanszírozottsága és a prognosztizálható további megszorítások a jövőben veszélyeztethetik a társaság cash termelő képességét.

Euróhitelt szeretnének

A Magyarországon kialakult kamatok és finanszírozási felárak sürgetővé teszik hitelek újratárgyalását is. Az RFV tárgyalásokat kezdeményezett bankunkkal kölcsöneink euróba történő konvertálásáról, ugyanis a forint kölcsön terhek a forint akár 20-25 százalékos további leértékelődése esetén is magasabb költséget jelentenek társaságunk számára, mintha euró alapú hiteleink lennének.

További projektek finanszírozására az eddigi gyakorlattól eltérően szintén euróban kerülhet sor. Előrehaladott tárgyalásokat folytat a vállalat egy 25 millió eurós hitelkeret kialakításáról, mely a cég további jelentős növekedését alapozhatja meg.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donald Trump a Village People slágerére ropja, megőrül érte az internet

Donald Trump a Village People slágerére ropja, megőrül érte az internet

G7: 101 milliárd forintot fizetett az állam a Telenor negyedéért

G7: 101 milliárd forintot fizetett az állam a Telenor negyedéért

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek