szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A megállapodás szerint a Stiefel eredményeitől függően a Glaxo a készpénzes...

A megállapodás szerint a Stiefel eredményeitől függően a Glaxo a készpénzes vételár felett további 300 millió dollárt fizet, illetve átvállalja az egyesült államokbeli társaság 400 millió dolláros adósságát.

A floridai központú Stiefelre – amely a GlaxoSmithKline szerint a világ elsőszámú független bőrgyógyászati termékeket gyártó cége – nem csupán a legnagyobb európai gyógyszergyártó fente a fogát. A magát mintegy négymilliárd dollárra tartó társaságra a Johnson & Johnson és a Novartis is ajánlatott tett.

A GlaxoSmithKline bőrgyógyászati egysége és a Stiefel egy nyolc százalékos globális piaci részesedéssel rendelkező – és 1,5 milliárd dolláros éves árbevételre számító – divízióban egyesül. A tranzakció a tervek szerint a harmadik negyedévben zárul le.

Az elemzők szerint a GlaxoSmithKline stratégiája egyértelmű: a társaság akvizíciókkal diverzifikál, hogy ellensúlyozza a gyógyszerpiac növekedési üteme lassulásának hatását.

Andrew Witty, a GlaxoSmithKline vezérigazgatója januárban még azt nyilatkozta: szkeptikus egy nagyszabású akvizíciót illetően. Azóta az ágazatban három megatranzakciót jelentettek be: a Pfizer 68 milliárd dollárért a Wyeth-et, a Merck Co. – 41,1 milliárd dollárért – a Schering-Plough Corp.-ot, míg a Roche 46,8 milliárd dollárért a Genentechet vásárolja meg.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spórolás helyett csak reménykednek a magyarok, hogy az állami nyugdíj elég lesz

Spórolás helyett csak reménykednek a magyarok, hogy az állami nyugdíj elég lesz

Macron: Franciaország támadás alatt áll

Macron: Franciaország támadás alatt áll

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben