szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Komoly első negyedéves bevétel és profitcsökkenésről számolt be...

Komoly első negyedéves bevétel és profitcsökkenésről számolt be csütörtökön a legnagyobb dél-koreai autógyártó, a Hyundai. A vállalat árbevétele az esztendő első három hónapjában bő negyedével 6032 milliárd wonra (4,47 milliárd dollárra) süllyedt az előző év hasonló időszakához képest, miközben adózott nyereség 42 százalékkal 225 milliárd wonra zuhant. A vállalat befektetési kapcsolattartója Lee Soo-young elmondta: a kisebb autók iránti kereslet növekedése, valamint az árfolyamok kedvező alakulása sem tudta ellensúlyozni a globális autópiac általános szűkülését, s ez vezetett a tavalyinál jóval rosszabb számokhoz.

A cég vezetése a hatalmas visszaesés ellenére is optimista, és úgy számolnak, hogy a második negyedévben már megfordulhat a számukra kedvezőtlen trend, köszönhetően a szezonális hatásoknak, illetve a kormányzati autóvásárlást ösztönző intézkedéseknek. Hosszabb távon még nagyratörőbb tervei vannak a vállalatnak, amely piacszerzésre használná ki a válságot. Ennek érdekében új modelleket is piacra dobnak a jövőben, s bíznak benne, hogy részesedésüket a világ legnagyobb autópiacán, az Egyesült Államokban a jelenlegi 4,3 százalékrók 5 százalék fölé tudják növelni.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Tűzgömbbé vált Grosjean autója a Bahreini Nagydíj rajtja után – videó

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek

Bővít a Lufthansa Szegeden, tucatnyi új embert keresnek