szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Mol közgyűlés döntése értelmében csak azon Mol-tulajdonosok...

A Mol közgyűlés döntése értelmében csak azon Mol-tulajdonosok gyakorolhatják a jövőben tulajdonosi jogaikat (közgyűlésen való részvétel, osztalékfelvétel), akik nyilatkoznak arról, hogy maguk, illetve maguk és a velük azonos csoporthoz tartozó részvényesek - azon részvényekkel együtt, amelyekre a részvénykönyvvi bejegyzést kérik - rendelkeznek-e a Mol-részvények legalább 2 százalékával. Emellett az igazgatóság felhívására a jövőben a részvényesek kötelesek haladéktalanul nyilatkozni arról, hogy a birtokukban lévő papíroknak ki a tényleges haszonhúzó tulajdonosa. Az igazgatóság előterjesztésének megfelelően 86,3 százalékos többséggel fogadták el a javaslatot a tulajdonosok.

A tulajdonosi összejövetelen változtak a jelenleg a magyar állam tulajdonában lévő B sorozatú, szavazatelsőbbségi részvényre vonatkozó előírások is. A közgyűlési határozatok szerint kierült az alapszabályból, hogy ez az 1000 forint névértékű, különleges jogosítványokat biztosító papír az állam tulajdonában van. (E lépésre a jogharmonizáció miatt volt szükség.)

Lényegesen bővült ugyanakkor a B sorozatú papírhoz kapcsolódó jogosultság köre. E részvény tulajdonosának (várhatóan továbbra is a magyar államnak) igen döntése szükséges az igazgatóság, a felügyelőbizottság tagjainak, illetve a könyvvizsgáló megválasztásához és visszahívásához, az adózott eredmény felhasználására vonatkozó döntés meghozatalához, továbbá egyes alapszabályi pontok változtatásához.

Osztalék nincs, Csányi marad

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

A hitetlen influenszer és a halál. Müller Cecília tévedése

Újra Hitchcock törvénye érvényes, a film visszatalál a hálószobába

Újra Hitchcock törvénye érvényes, a film visszatalál a hálószobába