szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen növelte adózott nyereségét 2009 első negyedévében a világ...

Jelentősen növelte adózott nyereségét 2009 első negyedévében a világ legnagyobb fogkrémgyártójának számító Colgate-Palmolive. Az amerikai társaság profitja 507,9 millió dollár volt ez pedig majd 8 százalékos növekedést jelent az előző esztendő hasonló időszakához képest. 

A részvényenként 97 centes eredmény megfelel az elemzői várakozásoknak: a Bloomberg által megkérdezett szakértők épp ennyit jósoltak.

A nyereség növekedése a sikeres költségcsökkentő programnak, illetve az árak emelésének köszönhető. Bár a vállalat árbevétele 5,7 százalékkal 3,5 milliárd dollárra süllyedt, a költségek nagyobb mértékben estek. A cég forgalmának nagyjából nyolcvan százalékát bonyolította le Észak-Amerikában

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!