szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz kormány mindenben támogatni fogja a Szurgutnyeftyegazt a Mollal folytatott...

Az orosz kormány mindenben támogatni fogja a Szurgutnyeftyegazt a Mollal folytatott tárgyalások során - jelezte Igor Szecsin miniszterelnök helyettes. A Vedomosztyi című orosz lap a Reutersre hivatkozva közölte Vlagyimir Putyin helyettesének szavait, kiemelve, hogy a negyedik legnagyobb orosz olajipari cégnek számító társaság hiába szerzett március végén 21 százalékos részesedést a Mol-ban, közeledése heves ellenállásba ütközött, s megakadályozták, hogy a cég a magyar társaság rendes éves közgyűlésén éljen tulajdonosi jogával.

Támadnak az oroszok

A Szurgut valamivel több, mint egy hete közölte, hogy bíróságon támadja meg a Mol közgyűlést, s azt szeretnék elérni, hogy a Fővárosi Bíróság a részvényesi találkozó összes határozatát semmisítse meg. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a bár az orosz cég a gáztörvénynek megfelelően bejelentette a Magyar Energia Hivatalban részesedésszerzését a molban, ezt követően nem válaszolt a MEH – a hivatal által sajtónyilvánosság előtt nem részletezett – kérdéseire. A MEH emiatt nem adta ki a részvénykönyvi bejegyzéshez szükséges igazolást az orosz cég részére, amely így nem szavazhatott a Mol közgyűlésén.

A Szurgutyaftyegaz tulajdonosi háttere ismeretlen, de a társaságot korábban többször is Kreml-barátnak minősítették, s voltak olyan híresztelések is, amelyek Vlagyimir Putyint közvetlen tulajdonosként jelölték meg a cégben. 

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

Helyi népszavazást kezdeményez a kínai egyetem ügyében Baranyi Krisztina

217 újabb áldozata van a járványnak

217 újabb áldozata van a járványnak

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel