szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A reptéri elszámolásokkal kapcsolatos viták miatt feltartóztatták a...

A reptéri elszámolásokkal kapcsolatos viták miatt feltartóztatták a SkyEurope egy utasszállító repülőgépét a párizsi Orly repülőtéren. A szlovák légitársaság szerint a francia fél lépése jogellenes – írja az Új Szó.

Nem fizet a SkyEurope

Az APA osztrák hírügynökség keddi jelentése szerint az Orly azzal indokolja a hétfőn, Prágából érkezett gép feltartóztatását, hogy a SkyEurope-nak többszöri figyelmeztetés ellenére "hónapok óta" rendezetlen számlái vannak. A párizsi repülőtér üzemeltetője ezért bírósághoz fordult, egy első fokú francia polgári bíróság pedig június 18-án úgy határozott, hogy a kinnlevőségek rendezése érdekében feltartóztathatják a SkyEurope egy repülőgépét.

Az Orly szóvivője elmondta: "rendkívül ritkán" alkalmaznak ilyen eljárást. A szlovák légitársasággal szemben fennálló követelések nagyságáról a szóvivő nem tájékoztatott, és azt sem közölte, hogy a továbbiakban miként kívánják kezelni az ügyet.

Zboray András, a SkyEurope kereskedelmi vezérigazgató-helyettese elmondta: egy gépüket valóban feltartóztatták a párizsi repülőtéren, és rendezetlen számlák is vannak. A társaság azonban jogellenesnek tartja a francia fél lépését, a SkyEurope ugyanis az illetékes szlovák bíróság döntése alapján hitelezői védelem alatt áll, ez a védelem pedig az Európai Unió egész területén, így Franciaországban is érvényes, mondta Zboray András. Hozzátette, hogy folyamatosan tárgyalnak az Orly üzemeltetőjével és reményeik szerint hamarosan megállapodásra jutnak.

Hatalmas veszteség

A SkyEurope fizetési gondjai nem újkeletűek. A fapados légitársaság tavaly kis híján két milliárd koronás (17,3 milliárd forintos) veszteséget könyvelhet el, amely történetének legrosszabb eredménye. A vállalat a 2008-as számok nyilvánosságra hozatalát követően még tavaly decemberben arra kérte dolgozóit, hogy a nehéz helyzetre való tekintettel mondjanak le bérük egy részéről.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak