szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb egészségápolási társasága, a Johnson & Johnson...

A világ legnagyobb egészségápolási társasága, a Johnson & Johnson a várakozásoknál jobb második negyedéves eredményt tett közzé. A profit 3,6 százalékkal 3,21 milliárd dollárra apadt 2008 második negyedévéhez viszonyítva, ami részvényenként 1,15 dollárnak felelt meg. A Bloomberg által készített, 14 elemző várakozását lefedő konszenzusban 1,12 dolláros nyereségvárakozás szerepelt. 

Az árbevétel 16,5 milliárd dollárról 15,2 milliárd dollárra esett. A bevételcsökkenés elsősorban a konkurens generikus gyógyszergyártók által piacra dobott új gyógyszerek miatt következett be.

A  Johnson & Johnson tipikusan defenzív, azaz válságokban is jól teljesítő iparágban tevékenykedik, ezzel együtt is pozitívan értékelhető a negyedéves jelentés. A JP Morgan szakemberei szerint nehéz lesz hozni a 2008-as profitot, a menedzsment ezzel egy időben megerősítette a részvényenként 4,5 dolláros éves eredménytervét.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!