szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Porsche és a Volkswagen (VW) összeolvadásáról pletykálnak a piacokon, s...

A Porsche és a Volkswagen (VW) összeolvadásáról pletykálnak a piacokon, s több lap is beszámolt már a két cég által még meg nem erősített fúzióról.

Ki kit vesz meg?

A Porsche már hónapokkal ezelőtt a VW legnagyobb tulajdonosává vált, miután megvette a szektortárs részvényeinek 51 százalékát, s további 20 százalékra opciót szerzett. A luxusautó-gyártó ugyanakkor az elmúlt hónapokban megszorult, s 9 milliárd eurós hitel felvételéért folyamodott, hogy lezárja az akvizíciót.

Mivel ez eddig nem sikerült, a Porsche a közelmúltban külső befektetők után nézett. Néhány napja a der Spiegel arról számolt be, hogy a katari állam 7 milliárd dollárt ajánlott a Porsche 25 százalékos pakettjéért, valamint az ezzel járó Volkswagen részvényopcióért. Most azonban a Volkswagen is bejelentkezett a Porsche-pakettért, s szakértők valószínűbbnek tartják a két autógyártó házasságát, mint egy pénzügyi befektető bevonását.

A végső döntésre ugyanakkor még várni kell, a sportautó-gyártó szóvivője ugyanis már korábban jelezte, hogy az csak július 23-ai felügyelőbizottsági ülésen születhet meg.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!