szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Jelentősen meghaladt a Bloomberg elemzői által vártat a világ legnagyobb...

Jelentősen meghaladt a Bloomberg elemzői által vártat a világ legnagyobb játékgyártójának számító Mattel eredménye. A társaság forgalma jelentősen esett, nyeresége ugyanakkor emelkedett az előző év hasonló időszakához képest. A Barbie-k iránti kereslet visszaesése miatti bevételcsökkenést a hirdetési kiadások csökkentésével kompenzálta a társaság.

A Mattel forgalma egyébként enyhén elmaradt a 900 millió dollártól, ami jó 20 százalékos visszaesést jelent 2008 második negyedévéhez képest. Mindeközben azonban az adózott eredmény a tavalyi 11,8 millióról 21,5 millióra – azaz részvényenként 6 centre – emelkedett. A Bloomberg konszenzusa papíronként 1 centes profit volt.

Kevin Farr a mattel vezérigazgatója elmondta: a társaságnak komoly gondot okozott a dollár erősödése, a fogyasztás csökkenése, valamint az, hogy a játékboltok fokozatosan leépítették készleteiket az elmúlt hónapokban. 

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!