szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Pozsonyi Járásbíróság engedélyezte a Sky Europe Airlines...

A Pozsonyi Járásbíróság engedélyezte a Sky Europe Airlines átszervezését – írja az Új Szó. A bíróság egyben felszólította a hitelezőket, hogy 30 napon belül juttassák el követeléseiket az adóshoz.

Bő 5 milliárd forint kellene

A Sky Europe hónapok óta komoly pénzügyi gondokkal küzd, aminek eredményeként néhány héttel ezelőtt csődvédelembe menekültek. Azóta több összetűzése is volt a légitársaságnak a cég gépeit fogadó repterekkel: a fennálló tartozások miatt több ízben is feltartóztatták a Sky Europe gépeit. A vállalat helyzetét tovább nehezíti, hogy a legnagyobb régiós versenytárs Wizz Air a közelmúltban jelezte: belép a szlovák piacra.

A cég gondnokául a bíróság most Jozef Griščíket nevezte ki, és meghatározta azon jogi lépéseket, melyek az engedélyéhez kötődnek. A testület azért döntött így, mert úgy találta, hogy a Sky Europe teljesíti a csődtörvény vonatkozó részét - közölte Tomáš Kika, a Sky Europe szóvivője. 

A Sky Europe részvényesei kedden, július 14-én tartották közgyűlésüket Bécsben. A cég továbbra is befektető nélkül várja sorsának jobbra fordulását, melyhez legalább 18 millió euróra (bő 5 milliárd forintra) lenne szüksége.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!