szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A 2011.

A 2011. július 1-ig tartó első szakaszra ajánlhatnak meg 350 és 700 millió forint közötti díjat az indulók, míg a hétéves koncesszió hátralévő részére - a 200 milliós fix összeg mellett - a nettó árbevétel legalább nyolc százalékával indulhatnak; felső határt pedig nem állapított meg a testület, amely korábban a bevétel 10-15 százalékában szabta volna meg ezt a tételt - közölte az MTI.

A piaci szereplők korábban már jelezték: ilyen magas árbevételarányos díjakra Európa-szerte alig van példa. A három kereskedelmi csatorna bevétele az idén az első fél évben 1832 millió forint volt, 33 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. Jelenleg a frekvenciahasználati díj 200 millió forint.

A pályázatkiírás egyéb feltételei szerint havi átlagban kell teljesíteni a 25-35 százalékos sávban megajánlható magyar zenei kvótát, amelynek végső értékét "a műsorszolgáltató három év alatt évenként egyenletesen emelve is elérheti". Ugyanakkor - a reggel öt és este tizenegy óra közötti sávban - heti 25-100 percnyi, illetve nem pártpolitikai civil műsort kell vállalniuk a frekvenciáért versenybe szállóknak. 

Második nekifutásra írták ki a pályázatot, miután múlt szerdai ülésén szétszavazott a kérdésben az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

Ha ezúttal sem kapott volna kétharmados támogatást az indítvány, akkor harmadik, immár egyszerű többséget igénylő döntés  következett volna. Ez - korábbi nyilatkozatok szerint - alapvetően veszélyeztette volna a tervezett határidőt: azt, hogy a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által használt hullámsávok koncessziójának novemberi lejártáig eldőljön, melyik társaság használhatja e frekvenciákat a következő hét esztendőben, de legfeljebb a most használt analóg technológia leállásáig.

MTI/Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók