szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A profit az egy évvel korábbit 62 százalékkal, a Bloomberg elemzői konszenzusát...

A profit az egy évvel korábbit 62 százalékkal, a Bloomberg elemzői konszenzusát pedig közel 50 százalékkal haladta meg.

A televíziókat és DVD-lejátszókat gyártó szórakoztató elektronikai divízió 223,6 milliárd vonnal járult hozzá az adózott eredményhez – nyolcszor annyival, mint egy évvel korábban. A társaság az idén 18 millió tévékészüléket tervez értékesíteni, 70 százalékkal többet, mint 2008-ban. Az ambiciózus terv megvalósulása azt jelentené, hogy az LG a Sonyt megelőzve a globális piac második szereplőjévé lépne elő.

A mobiltelefonokat gyártó divízió 29,8 millió készüléket szállított le a negyedév során, nyolc százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az egység 537,5 milliárd von profitot termelt – nagyjából annyit, mint 2009 második negyedévében. A Nomura Holdings elemzőinek előrejelzése szerint az idén 122,8 millió LG mobiltelefon talál gazdára, ami 22 százalékos éves szintű növekedést jelent. A prognózis jelentőségét növeli, hogy globális piac eközben várhatóan hat százalékkal szűkül.

Az LG részvényei a szöuli tőzsdén a bejelentést követően 1,1 százalékkal gyengültek – igaz, hogy az év eleje óta a kurzus több mint 70 százalékkal emelkedett.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

Emlékszik a Flappy Birdre? Becsempészték az Apple gépeire

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

Már a Google Earthben is látható, mit művelt eddig a bolygóval a klímaváltozás

Már a Google Earthben is látható, mit művelt eddig a bolygóval a klímaváltozás