szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Yahoo!

A Yahoo! a július-szeptemberi időszakban 1,45-1,55 milliárd dolláros árbevételre számít. A Bloomberg által megkérdezett elemző 1,56 milliárd dollárt valószínűsített.

Az EMarketer előrejelzése szerint a világ legnagyobb online reklámpiaca, az egyesült államokbeli az idén mindössze 4,5 százalékkal bővül a tavalyi 11 százalékos növekedés után.

A második negyedévet a Yahoo! 141,4 millió dolláros adózott eredménnyel zárta. Ez nagyjából 10 millió dollárral meghaladja ugyan az egy évvel korábbit, az elemzői várakozásoktól azonban elmarad.

Az 1,14 milliárd dolláros második negyedéves árbevétel ugyanakkor megegyezik az elemzők által prognosztizálttal.

A Yahoo! a társasághoz januárban csatlakozott új vezérigazgató, Carol Bartz irányításával jelentős költségcsökkentő programot hajt végre. Ennek keretében, mint azt áprilisban bejelentették, az alkalmazottak számát öt százalékkal – 700 fővel – csökkentik.

A Yahoo! a Bloomberg információi szerint ez internetes keresés területén felújította a Microsofttal való tárgyalásokat; akár már ezen a héten megszülethet egy megállapodás.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

Magyarország Kína érdekében vétózott egy uniós nyilatkozatot

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának