szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az immár második évébe lépő verseny kiírása szerint a fotósok...

Az immár második évébe lépő verseny kiírása szerint a fotósok a városi élet bármely, munkával töltött pillanatát megörökíthetik a nap huszonnégy órájában. A három fődíj mellett huszonnégy szponzorált „óránkénti” díj is kiosztásra kerül.

Mike Strong, a CB Richard Ellis európai elnöke így nyilatkozott: „Nagy örömünkre szolgált a múlt évi verseny fogadtatása, amelyet a jelenlegi gazdasági helyzet dacára folytatni szeretnénk. Arra bátorítjuk az embereket, hogy fedezzék fel, milyen mindennapi rugók és fogaskerekek mozgatják a városukat. Tavaly a verseny csak az Egyesült Királyságban került kiírásra és több mint 1500 pályázatot kaptunk. Ebben az évben kiterjesztettük a pályázók körét Európa, Közel-Kelet és Afrika országaira, így még nagyobb érdeklődésre számítunk.

A versenyben 24 díj szerezhető – mindegyik a nap egy órájának legjobb fotóját díjazza. Mindemellett egy általános győztest és két dobogós helyezettet is választanak.

Az első díj egy kétszemélyes fotós szafari Jordániában, teljes ellátással. A második díj egy kurzus a Yerbury Studios UK hírneves fényképészeivel, a harmadik pedig egy Lastolite professzionális fotós szett. Az egyes órák díjai a fotós felszerelésektől a fényképész szövetségek tagságán át vezető szakemberek pártfogó oktatásáig terjednek. 

A tavalyi verseny az Egyesült Királyság legnagyobb ilyen jellegű pályázata volt, híres szakértőkből álló zsűrivel, melynek élén a neves fotográfus és mentor, Martin Grahame-Dunn állt. Idén a zsűri tagja lesz Mike Strong, a CBRE európai elnöke, Moray MacLennan,  M&C Saatchi vezérigazgatója, Derek Poulston, a One Vision Imaging kereskedelmi igazgatója, Charles Garnett, a 2008-as Év Városi Fotósa, Oliver Jackson, építészeti fényképész és Stefan Sonntag, nemzetközileg elismert müncheni fotográfus.

A tavalyi győztesek

A tavalyi győztes, Charles Garnett glasgow-i tanár nemrég tért vissza az első díjjal járó marrakeshi útjáról, ahol egy hetet töltött fotó-szafarin: a bazárok (souk) és udvarházak (riad) építészetét és üzleti életét, valamint a Magas-Atlasz berber falvait és a Szaharát fényképezte.

Charles a fődíjat három, glasgow-i menzán dolgozó, jókedvű hölgyet ábrázoló fotójával nyerte. Szerinte a képpel sikerült az iskolai élet egy fontos mozzanatát megörökítenie: „A konyhás nénik keményen dolgoznak, de egy csipetnyi humorral tálalva az ételt felvidítják az iskolát.” – mondta.

A második helyezett fotó:

És a harmadik:

Az Év városi fotósa díj pályázata minden 16 év feletti amatőr és profi fotós előtt nyitva áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára

Új helyszínnel bővül a Forma-1 versenynaptára

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre

Hatszáz gyerek árvult el a koronavírus miatt, Áder alapítványt hoz létre a segítésükre