szerző:
ecoline.hu

Az legtöbb webes alapú levelezőrendszer előnye, hogy általában ingyenes.

Az legtöbb webes alapú levelezőrendszer előnye, hogy általában ingyenes. Az ingyenességet sok esetben a levelek láblécébe helyezett reklámok segítségével tartják fent. Az üzleti környezetben ellenben furcsán hathat, ha esetleg egy más – akár versenytárs – terméknek/cégnek a hirdetése kerül bele a levélbe.

Célszerű olyan szolgáltatást választani, amely reklámoktól mentes, és amely alkalmas arra, hogy az operációs rendszerünk részeként megtalálható beépített levelezőrendszer segítségével elérhető lehessen.

Ahhoz, hogy pontosan tudja mire van szüksége, érdemes lehet áttekinteni a jelenlegi helyzetet. Mérje fel vállalkozása informatikai állapotát! Az alábbi ingyenes online alkalmazás segítségével néhány kérdésre választ adva megmutatja, milyen Microsoft Megoldás van az adott problémákra – Állapotfelmérés

Az én cégem

A web alapú levelezőrendszerek előnyei közé tartozik, hogy általában ingyenesek és tetszőleges helyről elérhetőek. A modern üzleti kommunikáció azonban már megköveteli, hogy még a legkisebb cégeknek is legyen saját domain-es cégnevük (pl.: [email protected]éncégem.hu), ez növeli a profi arculatot.

Mind a Vista, mind pedig az új Windows 7 rendelkezik beépített levelező programmal. Ezek az Outlook Express és a Windows Mail. Az alaplehetősénél többet nyújtó szolgáltatások igénye esetén pedig az elektronikus határidőnaplóval, fejlett keresési és rendszerezési funkciókkal is bíró alkalmazás bevezetése lehet indokolt; az Office Outlook szoftver.

Lehetnek azonban olyan adottságok, amelyek saját levelezőszervert igényelnek, amely számos többletfunkciót biztosít a web alapú rendszereknél (elektronikus, megosztható határidőnapló és erőforráskezelő , weben vagy mobil eszközön keresztül is elérhető levelezés és címjegyzék). 

A Microsoft levelezőszervere az Exchange kiszolgáló, a kifejezetten kisvállalatok számára kifejlesztett Windows Server Foundation alkalmazáshoz is megvásárolható. A Windows Server Foundation kifejezetten hasznos a kisvállalkozások számára, hiszen a legfeljebb 15 PC-ig terjedő felhasználási lehetősége, valamint az a tény, hogy egy új középkategóriás számítógép elegendő ahhoz, hogy valódi szerverünk legyen, rendkívül vonzó, ugyanakkor költségcsökkentő megoldást jelenthet.

A Microsoft javaslata

Vállalkozása levelezésének biztonsága és gördülékenysége érdekében a Microsoft (a Windows Small Business Server alkalmazáscsomagokban is megtalálható) Exhange Server 2007 és az Office Small Business 2007 együttes alkalmazását javasolja
A Windows Small Business Server Standard változata az alábbi termékeket tartalmazza - 40 %-kal kedvezőbb áron, mint ha külön vásárolná meg az egyes alkotóelemeit:
• 1 db Windows Server 2008,
• 1 db Exchange Server 2007,
• 120 napos előfizetés a Forefront Security for Exchange termékre (mellyel biztonságossá teheti levelezését),
• 120 napos előfizetés az Office Live-ra.

Az Office 2007 termékcsalád kifejezetten kisvállalatok számára kifejlesztett Small Business (SB) változata tartalmazza a legfontosabb irodai szoftverek, amelyek napjaink üzletmenetéhez szinte elengedhetetlenek:
- Outlook 2007 with Business Contact Manager: a könnyű és profi levelezőprogram.
- Word 2007: a jól ismert szövegszerkesztő
- Excel 2007: az egyszerű kimutatások, táblázatok és diagramok készítéséhez nélkülözhetetlen táblázatkezelő, amely alapvető adatbázis-kezelési funkciókkal is bír.
- PowerPoint 2007: a prezentációkészítő, amely a céges bemutatkozó anyagok, ajánlatok elkészítéséhez nyújt hathatós segítséget
- Publisher 2007: a könnyen használható kiadványszerkesztő, amelyben a Word-ből ismert funkciók használatával profi céges brosúrákat, meghívókat és egyéb kiadványokat készíthet.
Az Office 2007 Small Business partnereinknél elérhető dobozos termékként vagy – amennyiben 5-nél több gépen szeretné használni vállalatánál – mennyiségi licenc-konstrukciókban is, melynek előnyeiről a hivatalos Microsoft Viszonteladóktól tájékozódhat.
Kedvezményes ajánlatok:

Office 2007 Small Business 30% kedvezménnyel

Vásároljon most Office 2007 Small Business szoftvercsomagot, mert akciónkban 30% kedvezménnyel jutalmazzuk meg! A kedvezményes ajánlat Open Licenc konstrukcióban történő vásárlás esetén, maximum 250 licenc-re érvényes.
Az akció időtartama: 2009.10.01. – 12.31.

Exchange Server 2007 – 23% kedvezmény

Október végéig akár 23% kedvezménnyel vásárolható meg az Exchange Server 2007 Standard változata, illetve az Exchange Server Standard hozzáférési licencek (CAL). A promóció részletei:
- 20% kedvezmény Exchange Server 2007 Standard, illetve Exchange Server Standard CAL licencekre, Open L konstrukcióban
- 23,4% kedvezmény Exchange Server 2007 Standard, illetve Exchange Server Standard CAL – ra. Open L + SA konstrukcióban, licenc és Frissítési Garancia (SA) együttes vásárlásakor
- Minimum 1, maximum 10 Exchange Server, illetve minimum 10, maximum 500 CAL vásárolható az akció keretében
- Az ajánlat 2009. október 31-ig érvényes.
Frissítési Garanciával történő vásárláskor az ajánlat tartalmazza a 2009 novemberében megjelenő Exchange Server 2010-et, így biztosított a jövő évben is a legfrissebb technológia igénybe vétele.

További információért keresse a Microsoft Magyarország munkatársait, hivatalos partnereit! – Regisztráció

Microsoft Megoldások más „problémákra” – Fájdalompontok

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
50 éves palackpostát halásztak ki a tengerből Alaszkában

50 éves palackpostát halásztak ki a tengerből Alaszkában

Gyarmathy Éva: „Mit akar, az egész ország így működik!”

Gyarmathy Éva: „Mit akar, az egész ország így működik!”

Vezetni szeretett volna, ezért elvitt egy nyitva hagyott autót

Vezetni szeretett volna, ezért elvitt egy nyitva hagyott autót

András herceget lencsevégre kapták Epstein házában

András herceget lencsevégre kapták Epstein házában

Lelőttek egy pincért Párizsban, mert lassan hozta ki a szendvicset

Lelőttek egy pincért Párizsban, mert lassan hozta ki a szendvicset

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti háztűz miatt

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti háztűz miatt