szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A magyarországi látogatás oka nyilván az országos kereskedelmi frekvenciapályázat, amelynek eredményét novemberben...

A magyarországi látogatás oka nyilván az országos kereskedelmi frekvenciapályázat, amelynek eredményét novemberben teszi közzé az ORTT. A jelenleg a Danubius által használ frekvenciára a Danubius Rádió Zrt., ADVENIO Zrt. és a Rádió Juventus Zrt., a Slágerére a Danubius Rádió Zrt., az FM1 Konzorcium Pályázó és a Sláger Rádió Zrt. pályázatát találta érvényesnek a Testület.

Jeff Smulyan

 - Vezérigazgató úr, mennyi időt töltött Magyarországon, kivel találkozott?

- Két napra jöttem, a pályázat körül előállt furcsa szituáció hozott ide. Kormányzati képviselőkkel, a követség munkatársaival, a Sláger-dolgozókkal és a sajtóval találkoztam.

- Mi szólhat a Sláger mellett a pályázaton?

- Az elmúlt 12 év sikere, a 3,5 millió hallgató, az eddig az államnak fizetett 8,3 milliárd forint, a politikasemleges műsor, amely az ország a legkedveltebb rádiójává tett minket. Ha elindít az ember egy üzleti vállalkozást, abba befektet, betartja a törvényeket, fizeti az adóit, kiválóan szolgálja  a hallgatókat, akkor a világ egyetlen országában sem fordul elő, hogy jön valaki, és elveszi tőle. Magyarországtól is ezt várjuk el. Különben hogyan fognak a külföldi befektetők idejönni?

- A nagy konkurencia mindkét frekvenciát megpályázta. Nem gondolja, hogy a Slágernek is agresszívebbnek kellett volna lenni?

- Nem. Mi  a Slágert építettük fel, a mi frekvenciánkon, nem érdekel minket más frekvenciája. Ez a mi házunk, nem költözünk.

- Milyen volt az Emmis első féléve?

- Az Emmis továbbra is nyereséges társaság. Természetesen bennünket is komolyan érint a válság, mint minden iparágat, és mint mindenkit a médiában. Ez az elmúlt 80 év legnagyobb gazdasági válsága, mindenki megérzi, nyilván az Ön kiadója is. Amerikában az elmúlt három hónapban már pozitív jeleket látunk. Úgy tűnik, a piac már túl van a legrosszabbon.

- Mikorra térhet vissza a rádiós reklámpiac a válság előtti szintek közelébe?

- Jövőre mindenképpen növekedést várunk már, de a válság előtti szintre való visszatérés még jó pár évig eltarthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért