szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A januártól szeptemberig tartó időszak adózás előtti eredménye 32,5 millió forint volt, szemben a 2008.

A januártól szeptemberig tartó időszak adózás előtti eredménye 32,5 millió forint volt, szemben a 2008. év hasonló időszakában elért -244,3 millió forinttal és a 2007. év első három negyedévében felmutatott 7,8 millió forinttal.

A most nyilvánosságra hozott adatokból jól látszik, hogy a vállalat termékcsoportonkénti bevétele jelentős változáson ment át. Bár a korábban legjelentősebbnek tekinthető bevételi forrás, az őrlemények csoportja még idén is a portfólió legnagyobb szeletét tette ki, azonban jelentősége némileg csökkent. A tavalyi év 40 százaléka helyett idén már csak a bevétel 38 százaléka származott ennek a termékcsoportnak az értékesítéséből. Nőtt ugyanakkor a magasabb hozzáadott értéket képviselő extrudátumok súlya, mely a 2008-ban tapasztalt 26 százalék után, az idei év első kilenc hónapjában 29 százalékkal vette ki a részét a bevételekből. Ennek is köszönhető, hogy a bruttó fedezeti hányad tekintetében 2,6 százalék a javulás a bázis időszakhoz viszonyítva ( 2009-ben 30,3 százalék, szemben a 2008-as 27,7 ).

Alapos változások láthatóak a részvénytársaság költségeit szemlélve is. Az általános költségek esetében jelentős megtakarításokat értek el: Az idei év szeptemberéig az értékesítési és forgalmazási költségekre 1,233 milliárd forint ment el, ami 334 millióval kevesebb a 2007. év hasonló időszakánál és a tavalyi évhez képest is 107,8 millió forint megtakarítást jelent. A kedvező eredmény annak köszönhető, hogy a vállalat csökkentette irányítási költségeit, növelte az üzemi hatékonyságot, és átszervezte a marketing költéseit is, hiszen a központi marketing helyett a trade aktivitások kerültek előtérbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről

Manfred Weber: Budapesten hozták meg a döntést a Fidesz kilépéséről