szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A várakozásokat meghaladó harmadik negyedéves profitról, de a konszenzusnál alacsonyabb árbevételről számolt be kedden...

A várakozásokat meghaladó harmadik negyedéves profitról, de a konszenzusnál alacsonyabb árbevételről számolt be kedden a világ legnagyobb egészségügyi termékeket gyártó vállalata, az amerikai Johnson & Johnson. A társaság gyorsjelentése szerint az adózott eredmény 1,1 százalékkal 3,35 milliárd dollárra nőtt (egy részvényenként 1,2 dollárt jelent), felülmúlva a Bloomberg által megkérdezett elemzők prognózisát, a forgalom azonban 5,3 százalékkal 15,1 milliárd dollárra csökkent, aminél az elemzők 100 millióval többet vártak.

Az előre jelzettnél magasabb nyereség elsősorban a sikeres költségcsökkentő programnak köszönhető, amit még áprilisban jelentett be a vállalat. Ennek keretében 900 munkahelyet számoltak fel, azzal indokolva a lépést, hogy a generikus verseny miatt több fontos termék bevételei is visszaeshetnek.

Az eredmények hiába haladták meg a várakozásokat, a piac nem fogadta lelkesen a számokat. A nyitás előtti kereskedésben a Johnson & Johnson papírjai 2,4 százalékkal értékelődtek le a New York-i börzén.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Egyszerűen elfogyhatnak a wifi routerek

Tudósok bírálják Elon Muskot, amiért chipet rakott egy majom agyába

Tudósok bírálják Elon Muskot, amiért chipet rakott egy majom agyába

Foci-Eb: Olaszország negyedházat mert bevállalni a római Olimpiai Stadionban

Foci-Eb: Olaszország negyedházat mert bevállalni a római Olimpiai Stadionban