szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A profit messze elmarad az egy évvel korábbi 14,8 milliárd dollártól, de a Bloomberg által megkérdezett elemzők 1,03...

A profit messze elmarad az egy évvel korábbi 14,8 milliárd dollártól, de a Bloomberg által megkérdezett elemzők 1,03 dolláros EPS-konszenzusától is. Az árbevétel 40 százalékkal, 82,3 milliárd dollárra esett.

A harmadik negyedévben a világ olajszükséglete annyival csökkent, amennyivel 62 tankert lehetne megtölteni; az időszakban az átlagos olajár alig haladta meg az 50 dollárt. Az Exxon Mobil egyesült államokbeli finomítói, amelyek 2008 harmadik negyedévében 978 millió dolláros profitot termeltek, az idei július-szeptemberi időszakban a benzin, illetve gázolaj árának visszaesése miatt naponta körülbelül 2,3 millió dollár veszteséget könyveltek el.

Az Exxon Mobil részvényárfolyama a bejelentést követően másfél százalékkal esett, a kurzus az év eleje óta közel kilenc százalékot veszített.

Rivális számok

A legnagyobb európai olajcég, a Royal Dutch Shell szintén csütörtökön tette közzé gyorsjelentését, amelyben az adózott eredmény 34 százalékos csökkenéséről és 75 milliárd dolláros árbevételről számolt be.

Az USA harmadik legnagyobb olajvállalata, a ConocoPhillips szerdán közölte: a harmadik negyedévben év/év alapon 71 százalékkal zuhant az adózott eredménye. (A Chevron pénteken jelent.)

Az elsőszámú kínai olajóriás, az időnként a világelsőséget is elhódító PetroChina adózott eredménye 24 százalékkal, 30,8 milliárd jüanra (4,5 milliárd dollár) csökkent a harmadik negyedévben; az árbevétel 12 százalékkal, 266,7 milliárd jüanra esett vissza.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ereszcsatornák felhasználási módjairól adnak jó tanácsokat Bálint gazda Facebook-oldalán

Az ereszcsatornák felhasználási módjairól adnak jó tanácsokat Bálint gazda Facebook-oldalán

Több milliárd éves talajminta érkezik egy űrkapszulában

Több milliárd éves talajminta érkezik egy űrkapszulában

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú

Eltűnt egy 10 hónapos mezőkövesdi kisfiú