szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A második legnagyobb egyesült államokbeli olajtársaság, a Chevron a harmadik negyedévet 3,83 milliárd dolláros, az egy...

A második legnagyobb egyesült államokbeli olajtársaság, a Chevron a harmadik negyedévet 3,83 milliárd dolláros, az egy évvel korábbitól 51 százalékkal elmaradó adózott eredménnyel zárta.

A részvényenkénti 1,92 dolláros profit tartalmaz egy 20 centes egyszeri tételt is; enélkül a FactSheet Research által megkérdezett elemzők 1,44 dollárra számítottak.

Az árbevétel az egy évvel korábbi 78,9 milliárd dollárról 46,6  milliárd dollárra csökkent.

A Chevron részvényárfolyama a pénteki nyitás előtti kereskedésben – ha csak egy százaléknál kisebb mértékben is, de – emelkedett. A kurzus az év eleje óta bő öt százalékos pluszban áll.

A riválisok eredményei

A világ legnagyobb piaci értékű vállalata, az Exxon Mobil a harmadik negyedévet 4,73 milliárd dolláros – részvényenként 98 centes – adózott eredménnyel zárta. A profit messze elmarad az egy évvel korábbi 14,8 milliárd dollártól, de a Bloomberg 1,03 dolláros EPS-konszenzusától is. Az árbevétel 40 százalékkal, 82,3 milliárd dollárra esett.

A legnagyobb európai olajcég, a Royal Dutch Shell szintén csütörtökön tette közzé gyorsjelentését, amelyben az adózott eredmény 34 százalékos csökkenéséről és 75 milliárd dolláros árbevételről számolt be.

Az USA harmadik legnagyobb olajvállalata, a ConocoPhillips szerdán közölte: a harmadik negyedévben év/év alapon 71 százalékkal zuhant az adózott eredménye.

Az elsőszámú kínai olajóriás, az időnként a világelsőséget is elhódító PetroChina adózott eredménye 24 százalékkal, 30,8 milliárd jüanra (4,5 milliárd dollár) csökkent a harmadik negyedévben; az árbevétel 12 százalékkal, 266,7 milliárd jüanra esett vissza.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

A belga sajtó szerint lemondott magyar EP-képviselő bukott le egy brüsszeli melegbárban

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

A szemét lehet a következő nagy állami konc(esszió) Mészáros Lőrincnek

A szemét lehet a következő nagy állami konc(esszió) Mészáros Lőrincnek