szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Az Exxon 31 milliárd dollártért fölvásárolja az XTO Energy társaságot, amely tranzakció 2006 óta nem látott méretű...

Az Exxon 31 milliárd dollártért fölvásárolja az XTO Energy társaságot, amely tranzakció 2006 óta nem látott méretű akvizíciót jelent az energiaszektorban, és jelzi a legnagyobb piaci szereplő föllendülésbe vetett hitét.

Az Exxon emellett az XTO 10 milliárd dolláros hitelállományát is átveszi - így a teljes tranzakció értéke 41 milliárd dollár. Az XTO tulajdonosai minden részvényük után 0,7098 darab Exxon papírt kapnak, amivel az XTO-papírokat az ajánlat 51,69 dollárra értékeli, ez 25 százalékkal haladja meg a pénteki záróárat.

Elemzők hangsúlyozzák, hogy az összeolvadások és felvásárlások hamarosan újra felpöröghetnek, a versenytársak jó eséllyel követni fogják a szektor vezetőjét, és maguk is hamarosan bekebelezhető társaságok után néznek majd.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!