szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy azt Rózsa András a Teva Magyarország Zrt.

Ahogy azt Rózsa András a Teva Magyarország Zrt. vezérigazgatója korábban a HVG Befektetés Plusz 2010 Évkönyvének jelezte: a vállalat bővíti gödöllői gyáregységét. A Teva Gyógyszergyár Zrt. beruházása folyó értékben több mint 65 millió eurós befektetéssel 260 új munkahelyet teremt. A 15 ezer négyzetméteres új gyáregységben szemcseppeket, injekciókat és egyéb steril termékeket gyártanak majd a hazai, az európai és az amerikai piacra.

Kapacitásduplázás

A hat modulból álló új, gödöllői gyáregység építése több fázisban történik. A tervek szerint a termelés 2011 harmadik negyedévétől kezdődik, a kivitelezési munkálatok pedig várhatóan 2014 végére fejeződnek be. A TEVA az új gyáregység beindításával a jelenlegi steril termelési volumenét duplájára növeli.

A vállalatcsoport a hazai telephelyek elmúlt évtizedekben nyújtott kiemelkedő hatékonyságának és teljesítményének köszönhetően döntött úgy, hogy legújabb, steril készítményeket gyártó üzemét Magyarországon létesíti - mondta Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója az új üzemegység alapkőletételén.

Több beruházás

A világ legnagyobb generikus gyártójának számító Teva hazai leányvállalata több beruházást is megvalósított az elmúlt években Magyarországon. Ahogy Rózsa András korábban a HVG Befektetés Plusz Évkönyvének elmondta: 2010-ben fejeződik be debreceni egységükben egy 100 millió dollár értékű beruházás, amellyel megduplázzák helyi kapacitásukat, Európa legnagyobb tablettázó üzemét létrehozva ezzel.

Gödllőn sem ez az első nagyobb projektje a cégnek: 2007-ben fejeztek be egy 2 milliárd forintos projektet, amelynek keretében a helyi infúzió- és gyógyszergyár mellett egy világszínvonalú logisztikai központ létesült. Rózsa András korábban elmondta: az új gödöllői beruházás mellett a későbbiekben a magyarországi k+f tevékenység kiterjesztésére is látnak esélyt.

Komoly gyógyszeripari érdeklődés

Ezzel a gyárral tovább erősödik Magyarország gyógyszeripari pozíciója Európában. Külön öröm számunkra, hogy a TEVA újraberuházóként jelenik meg a magyar piacon, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a vállalatcsoport elégedett a képzett magyarországi munkaerővel és a befektetőbarát környezettel – mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, aki tavaly „Az év legnagyobb újraberuházó vállalata” díjjal ismerte el a vállalat kiemelkedő befektetői aktivitását Magyarországon.

Kilián Csaba, az ITD Hungary megbízott vezérigazgatója hozzátette, hogy az ügynökség további 13 gyógyszeripari projektről folytat jelenleg tárgyalásokat. Amennyiben mind Magyarországot választja, mintegy 150 millió euró értékű gyógyszeripari beruházás valósulhat meg hazánkban, csaknem 800 új munkahelyet teremtve.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Müller: a lezárás és az oltás együtt megszakíthatja a fertőzési láncot

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Gulyás: A Fidesz néppárti tagsága már csupán technikai kérdés

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről