szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A közlemény szerint Magyar Telekom jelenleg 97,2 százalékos tulajdonnal rendelkezik az EPT Nyrt-ben.

A közlemény szerint Magyar Telekom jelenleg 97,2 százalékos tulajdonnal rendelkezik az EPT Nyrt-ben. Az ajánlati ár a névérték, azaz részvényenként 16 300 forint, ami a 2,8 százalékos tulajdoni hányadra vetítve 21,7 millió forintos vételárat jelent. Az EPT Nyrt. contact center szolgáltatást és ingatlanvagyon gazdálkodást végez nagyrészt a Magyar Telekom csoport számára, s a vállalat értékesítésből származó árbevétele 2009 első kilenc hónapjában 642,5 millió forint volt.

A Magyar Telekom közlése szerint a tranzakció célja a vállalatcsoport hatékonyságának és versenyképességének további javítása. Az ajánlatot el nem fogadó EPT részvényesek esetében a távközlési csoport vételi jogának gyakorlása útján kívánja részesedését 100 százalékra növelni.

A vételi ajánlatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének még jóvá kell hagynia.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!